“10 sætninger, som min indre sukkergris hvisker til mig dagligt”

Maria Rothmar med kanelsnegl
© Privatfoto

1. “Bare liiidt mere sukker på havregrynene. De er jo ikke engang dækket endnu.”
Havregryn smager bedst, når de knaser.

2. “Jumbosnegle fra 7-11 er en del af en velafbalanceret morgenmad.”
Det er jo bare brød med lidt kanel på?

3. “Den her artikel siger, at chokolade er stort set lige så sundt som vitaminpiller.”
Ja, måske var det helt mørk chokolade, og ikke karameltrøfler, der mentes. Og jo, måske var det kun, hvis man nøjes med ét stykke om dagen. Jeg aner det ikke, jeg havde ikke tid til at læse artiklen færdig, fordi jeg pludselig var nødt til at løbe over i kiosken.

4. “Der er noget med, at rørsukker er lidt sundere end hvidt sukker. Jeg tror faktisk, at det er decideret sundt. Ja, sådan var det vist.”
Hvorefter jeg putter en teskefuld hipster-rørsukker i dagens tredje latte. Som dog er lavet på minimælk! Jeg er jo ikke usund eller noget.

5. “Uh, der er cheesecake på frokostbuffeten! Tag nu bare det største af stykkerne, det er trods alt kun onsdag én gang om ugen.”
I øvrigt fylder salat og grøntsager halvdelen af tallerkenen, så det er helt ok. (Og så ikke et ord om, hvor meget salat og grøntsager jeg rent faktisk får ned i maven...)

6. “Småsulten? Snup en Snickers!”
Okay, måske er det tv-reklamen og ikke sukkergrisen, der siger dette, men deres stemmer er altså forbavsende ens.

7. “Nu har jeg løbet tre kilometer, så er det helt ok med en plade Marabou med Daim. Jeg er jo lige ved at komme i kalorieunderskud!”
Og jeg har faktisk hørt, at det kan være en rigtig farlig tilstand.

8. “Hvis jeg nu spiser bland selv-slik til aftensmad og gulerødder som fjernsynssnack, så går det lige op.”
Når jeg på så snedig vis bytter om på kalorierne, passer regnskabet jo til punkt og prikke i sidste ende.

9. “I aften skal jeg bare have et æble til filmen. Uh, hvad var det? Et fire måneder gammelt halvspist og uindpakket chokoladeæg bagerst i slikskabet? Haps!”
Min samvittighed byder mig at undgå madspild.

10. “Det der med at skrue lidt ned for sukkerindtaget, det kan jeg bare starte på i morgen. Hvilken forskel gør én dag (og en pakke Snøfler) til?”
Relateret indhold: Verdens mest udbredte slankekur er den, der starter i morgen.

Rothmar regerer

Maria Rothmar er tidligere skønhedsredaktør og redaktionschef på Woman. Rothmar, som kollegaerne kun kalder hende, bor i Albertslund med sin mand og to døtre på 5 og 8 år. Hun forsøger dagligt at regere både skønhedssager, børn, snusfornuftig bankmands-mand og alle mulige andre ting, der dukker op i hendes liv.