“10 situationer, du sikkert kender, hvis du (ligesom mig) er kræsen”

Kræsen
© Privat foto, Getty Images, Bilka.dk, Postme.com, Frugtkurven.dk

Jeg har alle dage været kræsen og systematisk styret uden om fisk, løg og andre ting, mine smagsløg bare ikke er venner med. Det var dog som om, det var lidt mere okay, da jeg var barn, hvorimod det bare er lidt kikset nu, jeg er voksen? Nå, hvis du også har et par madvarer eller 20, du ville ønske, denne verden var fri for, kan det være, du kender nogle af disse situationer, jeg synes, jeg havner i liiidt for tit: 

1. Jeg har livets største skamfølelse, når jeg sidder og piller løg ud af svigermors frikadeller. Undskyyyld! Please, ku' li' mig alligevel!

2. Det er en fast overlevelsesmekanisme at sidde og rode rundt på min tallerken, så det ligner, jeg har spist noget. Jo jo, onkel Gert kan nok alligevel godt se, jeg ikke lystigt har slubret min sildemad i mig, meeen det er forsøget værd!

3. ‘Fisk til forret? Nå, godt, der er brød.’ Brød redder dagen – igen, igen, igen og igen...

4. “Du skal bare smage det 1000 gange, så kan du lide det.” Hvis jeg havde fået én krone for hver gang, jeg havde hørt det, ville der være markant færre røde tal på min konto. 

5. Mine veninder, forældre, søskende og kæreste prøver virkelig at huske, hvad det er, jeg ikke kan lide og styre uden om det, hvilket jo er det sødeste! Men jeg er også bare konstant pinlig berørt over at være til besvær. “Hvordan har du det nu med svampe?”... Dårligt... Ligesom med løg, fisk, oksekød, asparges, flæsk, koriander, blå ost, oliven, remoulade, peberrod, bladselleri, rugbrød med ost, wienerbrød, hamburgerryg, østers, mayonnaise, lam, fetaost, rucola, ansjoser og likørchokolade...

6. Folk tror, det kun er børn, der er kræsne. Nope. Det, er jeg et levende eksempel på, er løgn... Knus en 27-årig kræsen...

7. Når jeg er på resturant, kan der pludselig opstå en muslinge-allergi, så jeg kan få lov til at bytte rundt på forretterne: “Ja, jeg kan desværre ikke tåle blåmuslinger. Kan jeg bytte ud med en af jeres andre forretter?”

8. Jeg har altid en müslibar i tasken... Bare lige til hvad nu hvis...

9. På dage hvor jeg føler mig EKSTRA modig, tager jeg en dyb vejrtrækning og prøvesmager den portobello-svamp, der ligger og stirrer på mig fra min tallerken. Men nej, mine smagsløg har desværre ikke mirakuløst ændret sig det seneste år. Fordømt!

10. Jeg må bare være en genetisk supertaster! Ja, den er god nok, de findes! Google det. Værsgo', her er din evige undskyldning for at være kræsen: “Hey, det er bare, fordi jeg er genetisk supertaster”. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

Idas ideer

Ida Storm er studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er en 26-årig kvinde fra den nordjyske ø Mors, der bor i smilets by, Aarhus. Ida elsker at bade på alle årets dage, og prøver hårdnakket at få alle, hun kender med: “Det er SÅ dejligt bagefter!“. Hvis det var forsvarligt, ville hun spise romkugler og blødkogte æg hver dag - en perfekt kostpyramide (ifølge hende selv).

 

Læs mere fra samme kategori