“10 situationer, hvor jeg virkelig har sat pris på min mor”

mor og datter
© Privatfoto

Min mor er en skøn kvinde, det kan jeg godt afsløre! Og du har det måske præcis som mig, når jeg siger, at jeg seriøst ville have haft umuligt ved at undvære hende både i barndommen og i voksenlivet. Der er mange(!) situationer, hvor jeg har sat ekstra stor pris på, at hun har været ved min side. Jeg har her samlet 10 af punkterne – måske du kan genkende nogle af dem fra dit eget forhold til din mor? 

1. Da jeg som 12-årig fik nyheden om, at mit højtelskede marsvin efter seks års kærlighed var gået bort. Jeg følte mig ikke alene med sorgen, for hun var lige så grædefærdig, da hun skulle fortælle mig det, som jeg selv var.

2. Da hun gang på gang tilbød at køre mig til mine fritidsinteresser. Og det er på trods af, at jeg aldrig – som i ALDRIG – ville lade hende se mine håndboldkampe.

3. Da hun altid roste mig, uanset hvor grim en tegning jeg havde tegnet som barn. Og hun gemte trofast hver og én.

4. Da hun gang på gang (på gang på gang) tog mig med på skadestuen. Selvom hun måske ikke synes, det var lige nødvendigt, hver gang gjorde hun det. 

5. Da jeg første gang oplevede den store sorg, det er, når man mister et tæt familiemedlem. Dét, jeg havde allermest brug for, var hendes trøstende ord og varme kram.

6. Da hun introducerede mig for dét, der i dag er en af mine største passioner. Det er uden tvivl min mors skyld, at jeg i dag er dedikeret fodboldfan.

7. Da jeg som teenager fik lov til at have mine veninder overnattende så tit, jeg havde lyst. Det gjorde vores hjem til et af de bedste steder at være.

8. Da hun lærte mig vigtige livslektioner – som hvilke bind der var bedst, og hvordan jeg kunne barbere benene uden at skære mig. Dengang kunne jeg ikke bare ‘google’ mig til tingene.

9. Da hun bakkede op om mit valg af uddannelse. Også dengang jeg inderligt ønskede at blive professionel tennisspiller uden nogensinde at have rørt en tennisketcher.

10. Da hun valgte mig til. Det jeg nok allermest sætter pris på, er, at min mor valgte at give mig livet, selvom hun havde muligheden for at vælge mig fra. Tak for det, mama! 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem