"10 ting, du sikkert kender, hvis du er fars pige ligesom mig"

Amalia Kristiansen og Frank Kristiansen
© Privatfoto

Jeg har altid været fars pige, og jeg tror faktisk aldrig helt, at det ændrer sig.

Han kan være min største fjende (måske fordi han kender mig så godt), men absolut også min allerbedste ven. Jeg ved, at jeg til enhver tid kan sno ham om min lillefinger – selv i en alder af 25 år.

Min far er mit idol, og jeg har samlet 10 ting, hvor det virkelig bliver tydeligt, at jeg er fars pige. Det kan være, at du kan genkende et par af dem?

1. Han er altid den første, jeg ringer til. Når mine veninder fortæller, at de ringer til mor først for at fortælle om hverdagens bedrifter, så kan jeg aldrig relatere. Det er min far, der er på speed-dial – til stor frustration hos eksempelvis ekskærester.

2. Han er min bedste ven på snap. Sådan of all time, så er det min far, jeg snapper mest med. Han synes da helt sikkert, det er hyggeligt at se, jeg spiser popcorn og ser Gossip Girl… ikke?

3. Han får mig til at smile, når jeg ser, hvordan han behandler min mor. Mit hjerte banker ekstra hårdt, når jeg ser, hvor kærlig og sød han er over for min mor. Han gør hende glad, og det gør virkelig mig glad. Er det muligt, at jeg kunne få tilsendt sådan én mand til Vesterbro?

4. Han er virkelig daddy cool. Jeg bliver altid virkelig stolt, når andre siger, at jeg har en sej far. Han kalder jo ikke sig selv for Frank Bond og har 007 i sit telefonnummer for ingenting.

5. Han er min største støtte i alle mine fjollede idéer. Og netop derfor vil jeg altid gøre mit bedste, så jeg kan gøre min far stolt. Selv dengang jeg var sikker på, at jeg skulle være filmproducer, synes han, at det var en god ide. Der findes (næsten) ikke noget bedre, end når der tikker en SMS ind med et “Sådan min pige!” – uanset om jeg har fået 10 i en eksamen eller har kogt pasta. 

6. Han er min absolut bedste træningsbuddy. Det er blevet til to halvmaraton og to OCR-løb sammen indtil videre. At han er 52 år og i bedre form end mig, snakker vi selvfølgelig helst ikke om, men det motiverer mig da til at løbe lige lidt hurtigere.

7. Han ønsker altid det bedste for mig, også selvom han ikke er enig. Vi kan være uenige om meget, men det er tydeligt for mig, at det vigtigste for ham er, at jeg er glad. Og glad er jeg oftest, når jeg hænger ud med min far, for han er sjov – selv med de platte far-jokes, han fyrer af. 

8. Han er altid på mit hold, og han har lært mig alle tricks til at snyde i spil. Vi er måske lidt for gode til at rotte os sammen over for resten af familien. Uanset om det gælder seriøse samtaler om livet eller spil. Men altså, vi snyder i hvert fald aldrig i Ludo, så min mor taber… aldrig.

9. Han udfolder sig kreativt sammen med mig. Han har altid værdsat mine tegninger og malerier, og han er faktisk dygtig til begge dele. Det er dog ikke noget, jeg ikke har arvet, så mine tegninger havnede ofte i skrivebordsskuffen. Jeg tror dog, at min far er den eneste, jeg kan sidde og bygge LEGO med en hel dag – hvor det altså fortsat er hyggeligt på syvende time.

10. Han er definitionen en rigtig mand – i mine øjne. Uanset hvad andre forbinder med det udtryk, så er en rigtig mand min far i mine øjne. Alle andre mænd bliver sammenlignet med ham, og jeg kunne aldrig finde på at date en, som min far ikke ville elske.

At jeg er fars pige, tror jeg ikke nogen i min vennekreds er i tvivl om. Jeg elsker mine forældre lige højt, men det er bare sjovere at få et ja fra far, når mor har sagt nej – også selvom jeg er voksen.

Generelt har jeg rigtig meget kærlighed til min kære far. Hans hænder har formet min fantastiske barndom, og hans hjerte har elsket og åbnet mit, så jeg har kunne åbne det for andre, og det er jeg ham (og min mor) evig taknemmelig for.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Amalias anekdoter

Amalia Kristiansen er Woman.dks tidligere praktikant. Hun er en 27-årig midtjyde, der har forvildet sig til København, hvor hun nu bor på Vesterbro. Amalia er i et livslangt (og lykkeligt) forhold med popcorn, som hun ofte spiser sammen med en kold weissbier – to ting hun har en stor svaghed for.