“10 ting, jeg savner ved sommer (som jeg alligevel altid brokker mig over)”

Sommer
Hvad savner du ved sommer?© Privatfoto

Jeg er en kæmpe sucker for alt, der bare har en lillebitte smule at gøre med sommer og sol. Det er lige før, at jeg drages mod en varmelampe, bare for at få en snert af sommerens varme mod min hud. 

Derfor har mit savn til den mindste solstråle efterhånden nået sit maks. Desværre skal jeg også være ærlig og indrømme, at selvom jeg inderligt savner varmere og lysere dage, så kan jeg engang imellem godt kan være lidt af et brokkehoved om sommeren. Så nu, i starten af februar, brokker jeg mig over kulden, mens jeg længes efter sommer. Og kender jeg mig selv ret, så kommer jeg til at brokke mig over klistret solcreme og brystsved, når julis helebølger rammer.

Men hey, inderst inde sætter jeg jo meget pris på sommerhalvårets skønne vejr. Og når ja... Vinteren kan da også være meget smuk. 

Derfor har jeg samlet 10 ting, mit vinterdeprimerede-jeg virkelig savner ved sommer, som jeg helt sikkert kommer til at brokke mig over, når vi kommer til juli måned. 

1. På vej ud af min hoveddør længes jeg i den grad efter følelsen af at gå udenfor, UDEN jeg først skal pakke mig ind i tre lag uld, en tophue, skiluffer og et halstørklæde. Og til sommer kommer jeg sikkert til at brokke mig over, at mine solbriller glider ned, fordi jeg sveder på næsen og at mine Havaianas giver mig vabler. Men så længe jeg selv er klar over det, er det vel okay? Eller? 

2. Og apropros påklædning, så er noget af det dejligste ved sommer bare lige at kunne hoppe i et par sandaler på vej ud ad døren. Men luksusen kommer med en bagside. For så kan jeg lige pludselig ikke længere gemme min (meget) gamle, krakelerede neglelak på tæerne væk i strømper og lukkede sko.  

3. Når jeg vader rundt i Netto iført mine mange lag tøj og leder efter rugbrød, så savner jeg at spankulere rundt i spanske supermarkeder i min sommerferie og kigge på alle de forskellige eksotiske råvarer. Ja, jeg savner endda den ildelugtende mur af dåårlig udluftning, jeg bliver mødt af i butikkens døråbning, som jeg ellers altid rynker på næsen over. 

4. I vinterhalvårets evige mørke savner jeg at vågne til sollys om morgenen. Også selvom jeg sjovt nok bruger alle mine sommermorgener på at brokke mig over, at solens stråler skærer i mine øjne, så jeg vågner... 

5. Nu, når min blege vinterhud efterhånden går i et med væggen, savner jeg i den grad en dejlig sommerkulør. Også selvom jeg stensikkert kommer til at brokke mig, over det store klister-show, når solcremen skal smøres på, for “vvem vil lige hjælpe mig med at smøre min ryg ind?”. Ingen. Det gider ingen. Træls. 

6. Og selvom vinter-jeg savner den fantastiske fornemmelse efter en dag i solen, savner sommer-jeg bestemt ikke de dage, hvor jeg har fået lidt for meget sol (på grund af manglende solcreme). Og derfter kan bruge resten af dagen på at smøre min brændte hud ind i aftersun

7. Jeg elsker at cykle. Især om sommeren, hvor vejret er godt. Hvad jeg ikke elsker er svedige armhuler efter cykelturen, og få mig slet ikke startet på, hvis jeg har en rygsæk på ryggen imens... Et lille lifehack: Iklæd dig aldrig en lysegrå tshirt om sommeren. Især ikke hvis du skal cykle – og under ingen omstændigheder, hvis du også skal have en rygsæk på. 

8. Åh, hvor jeg dog savner varmen! Selvom jeg er stensikker på, at jeg kommer til at sige sætninger a la “puha, det er godt nok varmt i dag hva'?” et utal af gange til sommer, mens jeg dupper sveden af min pande. 

9. Det er bare lidt mere hyggeligt at nyde sin mad ude på altanen eller terassen end inde ved spisebordet. Lige indtil madroen bliver indvaderet af hvepse.

10. Jeg glæder mig enormt meget til sommer. For sommer er lig med havefester og masser af ølbowling. Men efter lidt for mange runder ølbowling, med en dommer som faktisk var lidt unfair, er det stensikkert, at jeg vågner op med en voldsom hovedpine. Og der findes altså bare ikke noget værre end at ligge i sin seng og have det skidt en varm sommerdag, hvor solen skinner. Øv! 

 

 

 

Idas indsigter

Ida Hagsholm er studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er en 21-årig kvinde, der for nyligt er fløjet fra mors og fars trygge rede. Nu bor hun midt i København og bruger det meste af sin tid med hovedet begravet i studiebøger og Google Maps, for "hvordan var det liiige jeg kommer hen til Leanowski bar??".