“10 ting, vinter-mig savner ved sommer, som sommer-mig helt sikkert brokker sig over”

Sommerferiebilleder
Ildelugtende supermarkeder og sommerglød. © Privat foto

Jeg er en kæmpe sucker for alt, der bare har en lillebitte smule at gøre med sommer og sol. Det er lige før, at jeg drages mod en varmelampe, bare for at få en snert af sommerens varme mod min hud. 

Derfor har mit savn til den mindste solstråle efterhånden nået sit maks. Desværre skal jeg også være ærlig og indrømme, at selvom jeg inderligt savner varmere og lysere dage, så kan jeg engang imellem godt kan være lidt af et brokkehoved hvad angår sommer. Så nu, midt i februar, brokker jeg mig over kulden, mens jeg længes efter sommer. Og kender jeg mig selv ret, så kommer jeg til at brokke mig over klistret solcreme og brystsved, når julis helebølger rammer.

Men hey, inderst inde sætter jeg jo meget pris på sommerhalvårets skønne vejr. Og når ja... Vinteren kan da også være rigtig smuk. 

Derfor har jeg samlet 10 ting, mit vinterdeprimerede-jeg virkelig savner ved sommer, som jeg helt sikkert kommer til at brokke mig over, når vi kommer til juli måned. 

1. På vej ud ad min hoveddør længes jeg i den grad efter følelsen af at gå udenfor, UDEN jeg først skal pakke mig ind i tre lag uld, en tophue, skiluffer og et halstørklæde. Og til sommer kommer jeg sikkert til at brokke mig over, at mine solbriller glider ned, fordi jeg sveder på næsen, og mine Havaianas giver mig vabler. Men så længe jeg selv er klar over det, er det vel okay? Eller? 

2. Og apropros påklædning, så er noget af det dejligste ved sommer bare lige at kunne hoppe i et par sandaler på vej ud ad døren. Men luksusen kommer med en bagside. For så kan jeg lige pludselig ikke længere gemme min (meget) gamle krakelerede neglelak på tæerne væk i strømper og lukkede sko.  

3. Når jeg vader rundt i Netto iført mine mange lag tøj og leder efter en leverpostej, så savner jeg at spankulere rundt i spanske supermarkeder i min sommerferie og kigge på alle de forskellige skøre råvarer. Ja, jeg savner endda den ildelugtende mur, jeg bliver mødt af i butikkens døråbning, som værner om, at der nok ikke har været luftet ud i et godt stykke tid, som jeg ellers altid rynker på næsen over. 

4. I vintermånedernes evige mørke savner jeg at vågne til lys om morgenen. Også selvom jeg sjovt nok bruger alle mine sommermorgener på at brokke mig over, at solens stråler skærer i mine øjne, så jeg vågner... 

5. Nu, når min blege vinterhud efterhånden går i et med væggen, savner jeg i den grad en dejlig sommerkulør. Derfor bestræber jeg mig også på at bruge ethvert øjeblik i sommer-solen, så jeg kan opnå min ultimative tan. Også selvom det er et stort klister-show, når solcremen skal smøres ud, for “Hvem vil lige hjælpe mig med at smøre min ryg ind?”. Ingen. Det gider ingen. Træls. 

6. Og når jeg så har fået lidt for meget sol (på grund af manglende solcreme), savner vinter-mig følelsen af at putte mig under dynen, også selvom sommer-mig egentlig synes, at det gør helt vildt ondt, og jeg brugte resten af min aftersun aftenen før, hvor nøjagtigt det samme skete. Man lærer ved af sine fejl? NOT. 

7. Jeg elsker at cykle. Især om sommeren, hvor vejret er godt. Hvad jeg ikke elsker er svedige armhuler efter cykelturen, og få mig slet ikke startet på, hvis jeg har en rygsæk på ryggen imens... Et lille lifehack: Iklæd dig aldrig en lysegrå tshirt om sommeren. Især ikke hvis du skal cykle. Og under ingen omstændigheder, hvis du også skal have en rygsæk på. 

8. Åh, hvor jeg dog savner varmen! Selvom jeg er stensikker på, at jeg kommer til at sige sætningen “puha, det er godt nok varmt i dag hva'?” et utal af gange til sommer, mens jeg dupper sveden af min pande. 

9. Det er bare lidt mere hyggeligt at nyde sin mad ude på altanen eller terassen end inde ved spisebordet. Lige indtil madroen bliver indvaderet af fluer, hvepse og myg. Og det sker bare hver gang, det ved jeg jo godt. 

10. Jeg glæder mig enormt meget til sommer. For sommer er lig med havefester og masser af ølbowling. Men efter lidt for mange runder ølbowling, med en dommer som faktisk var lidt unfair, er det stensikkert, at jeg vågner op med en voldsom hovedpine. Og der findes altså bare ikke noget værre end at ligge i sin seng og have det skidt en varm sommerdag, hvor solen skinner. Øv! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

 

Idas indsigter

Ida Hagsholm er studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er en 21-årig kvinde, der for nyligt er fløjet fra mors og fars trygge rede. Nu bor hun midt i København og bruger det meste af sin tid med hovedet begravet i studiebøger og Google Maps, for "hvordan var det liiige jeg kommer hen til Leanowski bar??".