11 geniale grunde til, at det møgfedt at bo i provinsen

Rie Louise Kirkebjerg
© Privatfoto

‘Provins’ betyder ifølge Den Danske Ordbog ‘den del af et land, som ligger uden for hovedstadsområdet.’ Ofte har det en negativ klang, men det forstår jeg ikke. Derfor har jeg samlet en række gode grunde til, at det slet ikke er en dårlig ting at bo i by, der har et lavere befolkningstal end København.  

1. Når byturen står på Små Sure-shots og danse-moves på min yndlingsbar, kan jeg catche op med næsten alle mine venner. Jeg har jo enten gået i folkeskole eller gymnasie med halvdelen af dem, som er på baren – og er udelukkende klar over, hvem den resterende halvdel er, fordi jeg har stalket dem på samtlige sociale medier.

2. Nu, hvor jeg ikke er fulgt med strømmen og er flyttet til hovedstaden, bor hele min familie i samme by som mig. Hvilket betyder god aftensmad hos mor og far mindst én gang om ugen.

3. Der skal mere til, at tallene på min bankkonto bliver røde. Jeg mener… Hvis jeg boede i København ville jeg jo dagligt blive lokket af fristelser som cafébesøg til overpris og Zara-butikker, som ville skrige efter mig! 

4. Der er ikke mennesker overalt. Selvom det er charmen ved vores største byer i Danmark, er der er altså intet bedre end at gå over et fodgængerfelt uden akavet at skulle vurdere, om personen med det stive blik og den målrettede gang foran dig går uden om dig, eller om du skal zigzagge dig gennem menneskemængden, inden det bliver rødt.

5. Jeg bor i en 95 kvadratmeters lejlighed, som koster det samme at leje som et lillebitte værelse i København. No words needed!

6. Når jeg skal til København med veninderne, får vi en hel dag ud af det. Det er nærmest som en lille storbyferie, når vi tager regionaltoget til hovedstaden for at shoppe på Strøget og spise et kandiseret æble i Tivoli!

7. Jeg er ganske enkelt blevet et mere tålmodigt menneske.  Jeg pendler på arbejde og dealer derfor med DSB hver... eneste... dag...

8. Vores allerstørste byer i Danmark er i dén grad spændende og fantastiske, men i mange provinsbyer er vi også beriget med smukke skove og skøn natur. Og frisk luft er altså lige så lækkert som en en pizza med ekstra mozarella på en kedelig mandag. 

9. Når jeg tager en smuttur ned af gågaden eller i fitness, møder jeg med garanti nogen, jeg kender. Ja, det kan selvfølgelig også være en ulempe, hvis det er, fordi jeg har slæbt mig i Netto på en tømmermændsramt søndag – uden at have været i bad, i nattøj og med udtværet makeup fra dagen før...

10. Jeg oplever aldrig en overfyldt bus a la Københavns 5C. Ja, ja du. Der er lige frem både plads til mig og min taske på sædet ved siden af, når jeg skal med bussen.

11. Jeg føler mig lidt som en badass, når jeg er iskold over for alle forventningerne om, at du da skal flytte til København eller Århus, hvis du kommer fra en mindre by. Bare vent. En dag er Viborg, Vejle, Faaborg, Næstved og Køge the shit.

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.