“11 grunde til, Aarhus bare er verdens bedste by”

Aarhus
Kæmpe optur ved Aarhus: Vand alle steder!© Privat foto, Getty Images

1. Strøget, 7/11, dyre café latter og alt andet, bylivet byder på, ligger kun få kilometer fra azurblå vand og tætte, smukke skove. Aarhus har virkeligt nogle af Danmarks smukkeste strande, og hvis du ikke har været på Bellehage eller Den Permanente endnu, har du virkelig noget godt i vente!

2. Alle er søde og venlige på cykelstierne. Efter at have boet i København, sætter jeg så meget pris på, at cykelstierne er ensporede her i det jyske, og der ikke er nogle, der leger Tour De France op ad hverken Alpe D'Randersvej eller Mount Langelandsgade. 

3. Der er et kæmpe stort studenterfællesskab. Der er 38.000 studerende på Aarhus Univsersitet (!), og derfor er der altså nok fredagsbarer at vælge mellem, når den sidste forelæsning er slut fredag eftermiddag. Skal du i Komma Bar og have Ceres til en flad femmer? Eller skal du lige et smut i Matematisk Kantine efter en romkugle inden? Og så er det jo 100 procent sikkert, vi ses i uniparken klokken lort om morgenen til kampen om Det Gyldne Bækken!

4. Der er ikke langt til noget. Som sagt er Aarhus jo egentlig ikke så stor, så selv hvis du skal besøge nogle i forstæderne, tager det få minutter på cyklen (eller Letbanen, hvis du er så heldig at ramme den på den ene dag på hele året, hvor den rent faktisk virker...)

5. Grønttorvet på Ingerslevs boulevard gør mig oprigtigt glad hver onsdag og lørdag, hvor alle de små landmænd fra byere omkring Aarhus kommer ind til byen med deres seneste høst af grøntsager, blomster, frugt og kød. Hvis du elsker Ingerslevs lige så højt som jeg, kender du sikkert også honningmanden, der har stået og delt bolcher ud i en evighed.  

6. Den Aarhusianske dialekt er jo som musik i ørerne. Prøv-li'-å-hør-hær'-igå', det kan godt være, man skal have boet her noget tid, for at være af den overbevsning, men sårn' ærd, sårn' blir'd. 

7. Du kan komme til både Skagen, grænsen eller København på under tre timer. Det smarte ved at være placeret midt i landet! Der er intet, der er ægte langt væk fra Aarhus. Okay, måske Bornholm, men altså, Bornholm er jo langt væk fra alt. 

8. Der skal meget til at imponere aarhusianerne. Derfor er der endnu ikke kilometer lange køer til verdens bedste surdejsboller på Jumbo eller de bedste kardemommesnurrer på La Cabra, ligesom der ellers er ved de københavnske bagerier. Naaah, der skal lidt mere til for at imponere aarhusianerne. 

9. Ja, der er en hel bydel, der stinker af soja, men det har vi alle stiltiende accepteret. Efter at have boet på Frederiksbjerg i en årrække, lugter den uspecificerede, mærkelige lugt fra DLG-fabrikkerne nu af “hjem” for mig, til stor undren for alle dem, der ikke bor her. 

10. Det er ikke ualmindeligt at studerede i Aarhus har havusigt. Det er ikke forbeholdt de rige i Risskov, men også de studerende, der bor på i lejligheder på Trøjborg, Frederiksbjerg, Strandvejen eller Aarhus Ø. Særligt, hvis du bor på Aarhus Ø, kan du jo nærmest ikke undgå at kunne holde øje med marsvin i vandet, mens du slubrer din morgenkaffe. Luksus!

11. Aarhus er verdens mindste storby og jordens største provinsby. Forstået på den måde, at det intet problem er at finde et sted at købe Pepsi Max og bland-selv-slik klokken 3 om natten, men det også er sådan en by, hvor alle hilser på buschaufføren. Jeg elsker det!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 
Idas ideer

Ida Storm er studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er en 27-årig kvinde fra den nordjyske ø Mors, der bor i smilets by, Aarhus. Ida elsker at bade på alle årets dage, og prøver hårdnakket at få alle, hun kender med: “Det er SÅ dejligt bagefter!“. Hvis det var forsvarligt, ville hun spise romkugler og blødkogte æg hver dag - en perfekt kostpyramide (ifølge hende selv).

 

Du vil (garanteret) også kunne lide