“11 grunde til, dine efterskole- og højskolevenner er noget helt særligt”

Højskolevenner
Er dine højskole- eller efterskolevenner også blevet som en lille, ekstra familie?© Privat foto

Har du været på efterskole eller højskole? Så ved du nok, at de venskaber, du får der, bare er noget helt for sig selv! Det er noget helt særligt over at bo sammen, have undervisning sammen, feste sammen, sove sammen og være så intenst sammen, som du er på efterskole og højskole. Jeg tager selv udgangspunkt i mit højskoleophold, men mon ikke I, der er efterskolevenner, også kan genkende et punkt eller to? 

1. Vi har været intenst sammen i en lang periode, og derfor kender vi hinanden enormt godt.  Mine højskolevenner ved, de ikke lige skal regne med, jeg gider snakke med dem inden, jeg har fået min morgenkaffe, og de ved, at de aldrig nogensinde må så meget som tænke på at spise i min seng! 

2. Mit tøjskab er vokset til dobbeltstørrelse. Selv efter, jeg er kommet hjem fra højskolen, kender jeg mine højskolevenners klædeskab så godt, at jeg sagtens lige kan skrive: “Hey, må jeg ikke låne den der røde buksedragt på lørdag?”. 

3. Vi har et helt særligt sammenhold. De andre årgange kan da på ingen tænkelige måder være lige så gode som vores! Vel?

4. Mine højskolevenner har hjulpet mig til at blive mere voksen. På højskolen skulle jeg for første gang bo uden mine forældre, og der var derfor mange ting, jeg skulle prøve at gøre selv for første gang – men helt ærligt, så var det meget nemmere at stå på egne ben, når det var sammen med mine venner på højskolen. 

5. Vi har fordybet os sammen i noget. På min højskole havde vi alle fag som dans og sang, og det gjorde så meget at dele fælles interesse og sammen blive dygtigere.

6. Vi har prøvet nye ting sammen. Var det kønt, da vi skulle prøve at sejle kajak første gang? Nej. Men var det sjovt? Ja! Var det kønt, da vi var inde at prøve militærets udfordringsbane? Nej! Men var det sjovt? Nej, faktisk overhovedet, virkeligt ikke...

7. De kender alt til min familiesituation, og jeg skal dermed ikke til altid til at forklare hele mit stamtræ, når jeg henviser til Ani, Mikkel eller Dorthe – de er helt med på, hvem det er. 

8. Jeg har venner i hele landet. Lidt nedtur, at halvdelen af mine højskolevenner bor i en anden landsdel end mig, men fedt at have venner i hele Danmark, til hvis nu man en dag skal flytte (eller, lad os være ærlige, mangler en sofa at crashe på i København, Aarhus eller Odense). 

9. De er oprigtigt glade på mine vegne. På en højskole er der ingen karakterer, ingen konkurrence eller sammenligning. Derfor er det måske nemmere at være glade på andres vegne? Jeg ved det ikke, men jeg har jordens bedste heppekor i mine højskolevenner!

10. De har helt styr på, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide. Efter at have boet sammen ved de godt, at de ikke skal byde mig på en fiske/svampe-lasagne (mit mareridt). 

11. De er blevet min lille, ekstra familie.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Idas ideer

Ida Storm er praktikant på Woman.dk. Hun er en 26-årig kvinde fra den nordjyske ø Mors, der netop er flyttet fra Aarhus til Amager. Ida elsker at bade på alle årets dage, og prøver hårdnakket at få alle, hun kender med: “Det er SÅ dejligt bagefter!“. Hvis det var forsvarligt, ville hun spise romkugler og blødkogte æg hver dag - en perfekt kostpyramide (ifølge hende selv).

 

Læs mere fra samme kategori