“11 ting, jeg kender alt for godt, fordi jeg bor langt fra mine forældre”

Flyvetur over Færøerne, rejseklar med kuffert
Der opstår nogle helt særlige situationer, når der er mange kilometer hjem© Privatfoto

Da jeg for et par år siden skulle begynde på universitetet, betød det (ligesom for tusindvis af andre unge), at jeg skulle flytte flere hundrede kilometer væk fra mine forældre. Her snakker vi om 1300 kilometer og en flyvetur på cirka to timer – for mine forældre bor nemlig på Færøerne. Og med en så stor distance opstår der nogle situationer, som jeg bare kender alt for godt.Situationer, der opstår, når vi eksempelvis snakker sammen over Messenger eller besøger hinanden.

Måske kan du genkende nogle af tingene, hvis du selv har en fem timers togtur hjem til dine forældre, eller hvis du er rejst til et helt andet land for at studere? 

1. Messenger er bare redningen! Hvis det ikke var for den geniale teknologi, ville vi sikkert kun tale sammen hver 14. dag og ende med en firecifret telefonregning hver måned. 

2. Videosamtalerne byder på lidt af hvert. Min far forsøger altid at vise mig, hvordan vejret er ved at filme ud ad vinduet gennem selfie-kameraet, men hver gang må jeg opgivende svare, at jeg altså ikke kan se den orange aftenhimmel, han snakker om. 

3. Når min mor pludselig kommer til at slette Facebook-appen fra mine forældres ipad, er det hele ikke længere så let gennem Messenger. “Okay, I skal ind på App Store... Det er den blå app... Jeg ved ikke, hvor den ligger... Så skal I søge... Kan I så se en sky med en pil nedad? Nej? Stadig ikke?”

4. Og tidsforskellen (selvom den kun er en time) kan nogle gange også give problemer. What, startede programmet allerede klokken 19? Jeg troede, I mente klokken 20. Nå, men den sidste halve time er vel mere end nok for mig så...”

5. At sende fysiske fødselsdagsgaver er en umulig opgave. Fragten ender ALTID med at koste mere end selve gaven. ”Værsågod far, jeg håber, du bliver glad for lidt pragtfuld fragt i gave. Tillykke!” Godt, vi har netbank.  

6. Jeg sætter virkelig pris på den tid, vi bruger sammen, når vi ses. Når der lige går fire eller fem måneder, inden vi ses næste gang, så bliver det lige pludelig vigtigt at få så meget som muligt ud af tiden sammen. 

7. Og når vi er sammen, så skal tiden bruges på de ting, vi altid plejer at lave. At drikke engelsk te i spandevis (fordi derhjemme bliver te drukket til hvert måltid), at købe en softice på den lokale tank og at køre lange ture er blot nogle af de hverdagstraditioner, som gentages hver gang. 

8. Det er også lidt svært at balancere tidsfordelingen mellem forældre og veninder derhjemme. Men som regel går det heldigvis smertefrit og uden alt for meget dårlig samvittighed overfor parterne. 

9. Når mor og far kommer på besøg, betyder det automatisk flere dages forkælelse. Med sig har de masser af lyst til at tage opvasken og en stor pose penge til at betale for varerne på indkøbsturen i Bilka – og ikke mindst otte pakker Stjernemix købt i Tax Free (okay, måske ikke otte pakker af det samme. Men i hvert fald otte pakker af alt muligt slik. Mindst). 

10. Når sommerferien nærmer sig, ved jeg godt, at jeg hver gang skal inkorporere et besøg hjem i ferieplanerne. Det bliver en meget forvirrende proces at pakke kufferten, når der bådes skal findes tøj til Færøerne og til Portugal. Det er jo totalt samme klima (not). 

11. Det tidspunkt, jeg får mest hjemve, er når min far sender et billede af, hvad middagsmaden derhjemme byder på. Ja, fermenteret fisk smager altså godt – don't judge me! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hennys hjerterum

Henny er praktikant på Woman.dk. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter. 

 

Læs mere fra samme kategori