“12 mål, som alle kvinder bør sætte sig selv i 2020”

© Privatfoto

Du er en kvinde. Du er skabt til succes og at udrette store ting. Se blot på store kvinder som Marilyn Monroe, Hillary Clinton og prinsesse Diana, som alle, trods en masse odds imod sig, er kommet ud på den anden side og sat kæmpe spor i historien. 

Så i anledningen af, at Kvindernes Internationale Kampdag – dagen, hvor vi over hele verden fejrer kvinders præstationer inden for det humanitære, økonomi, kultur og politik, men også kampen for ligestilling blandt kønnene – i år ligger 8. marts, skulle mit andet blogindlæg (selvfølgelig!) dedikeres til kvinderne.  

Jeg har derfor noteret nogle ideer til mål, som alle kvinder burde sætte sig for i dette år. De handler først og fremmest om, at du skal lytte til dit hjerte og gøre, hvad der er bedst for netop dig. For når du er skabt til succes og store ting, har du brug for mål og en plan. Så start nu, og du vil være på vej til at blive den bedste version af dig selv i 2020. 

1. Bliv mere disciplineret 

Denne kommer vi ikke uden om. Hvis du vil opnå ting i livet, skal du være disciplineret. Det betyder, at du skal give dig selv strenge deadlines og holde dig til dem. Jeg elsker min gammeldags bogkalender (ja, jeg er en gammel sjæl), som er designet til at organisere min dag på en super detaljeret måde. 
Start med at danne et månedligt overblik, og skriv alle dine vigtige aftaler og deadlines ned. Hvis du allerede er mega disciplineret og vil tage den endnu længere, kan du investere i en kalender, der kan organisere din dag time for time. 

2. Vær selvsikker

Det siges, at selvtillid er det bedste outfit, du kan tage på – og der er altså noget om snakken. Lær at gøre tingene på DIN måde, og som DU ville gøre det, og vær bekvem med dine beslutninger. Et tip er at gøre én ting, der skræmmer dig, og på den måde arbejde på at komme ud af din comfort zone. Gør dette en gang imellem og mærk hvordan din selvtillid langsomt med sikkert bliver bygget op. Du vil takke dig selv for det!

3. Gå offline

Jeg indså en dag, at jeg var ALT for afhængig af min mobiltelefon, og mon ikke at andre også har det på samme måde? Jeg tror, at jeg kiggede på den måske 20 gange i timen – og for hvad? Facebook, Instagram og Messenger åd al min tid, så derfor valgte jeg at gå offline en gang imellem og på den måde tvinge mig selv til at detoxe fra internettet. Det føles lidt som at være tilbage i 2006, og det er lækkert. Et tip, der virkelig kan anbefales!

4. Læs mere

Hver gang jeg er på ferie, finder jeg altid den største boghandel i nærheden og bruger flere timer derinde i jagten på at finde de bedste bøger til mig. Af en eller anden grund synes jeg, at det er lettere at komme igennem en lang roman, når jeg ligger på stranden, fremfor når jeg er hjemme i Danmark. Men der er bare et eller andet over følelsen af at sidde med en rigtig bog og læse i den. Og så er der jo en masse fordele ved at læse bøger: Du udvikler og udvider din viden om alverdens ting, samtidig med at du får nogle skarpe kommunikations-skills. Og ryst gerne posen, når det kommer til genren – måske finder du ud af, at du har en skjult interesse for historie, biografier eller kunst?   

5. Spar op

Nu er det på tide at starte den opsparing, du har tænkt på SÅ længe. Giv dig selv det løfte, at du hver måned lægger et beløb til side, og du vil blive overrasket over, hvor langt du kan komme på bare ét år. Så er indskuddet til en lejlighed eller den nye Chanel-taske ikke helt så langt væk alligevel. 

6. Følg dine drømme

Hvad end din drøm er, er det nu, du skal begynde at følge den. Om det er at starte en virksomhed, at lære et nyt sprog eller flytte til udlandet – følg den og gør små ting hver dag, der bringer dig tættere på at den går i opfyldese. Lav en plan, og sæt i gang! 

7. Gør dine svagheder til styrker

Måske har du svært ved at sige nej, eller måske er du alt for perfektionistisk og har derfor svært ved at være helt tilfreds? Det er i hvert fald altid en god idé at få vendt de svagere sider til styrker. Og der er ikke andet at gøre end at træne det. Træn dig selv i at sige nej, når der er noget, du ikke har lyst til. Selvfølgelig vil det være mega grænseoverskridende, men på længere sigt vil du indse, hvor stor en tjeneste du har gjort dig selv.

8. Rejs mere

2020 bør handle om at se verden så ofte som muligt. Verden er fuld af fantastiske syn og oplevelser, og de skal gribes! Udover at slappe af, så udvikler og vokser du enormt meget som person ved at rejse. Så hvorfor ikke tage din veninde eller kæreste i hånden og booke en tur næste weekend? Du kan også udfordre dig selv og tage turen alene.

9. Vær glad alene

Og når vi taler om at være alene, så har nogle det lidt svært med at være glade i sit eget selskab. Men jeg synes, at det er en enorm vigtig egenskab at have. Jo, bestemt er det skønt at være omringet af veninderne og familien, men du behøver ikke andre for at føle dig glad. 

Prøv noget helt vildt som at tage ud at spise med dig selv eller tage på shopping tur med dig selv. Du kan selv administrere din tid, og forhåbentlig vil du finde ud af, at det faktisk er ret hyggeligt.

10. Lad være med at sammenligne dig selv med andre

Du er ikke alene, hvis du til tider føler dig irriteret eller ked af det, når du kigger på dit eget liv sammenlignet med andres. Hvordan kan nogle personer tage på ferie 17 gange om året, og hvorfor får nogen foræret en spritny lejlighed af mor og far? Selvfølgelig er det da herre irriterende, men sandheden er, at ingen rejse er ens, og i stedet for at fokusere på hvad andre får, skal du vende det til noget inspirerende og sige “jeg vil knokle for, at jeg selv vil kunne leve sådan”. 

Vil du vide mere, kan du læse om, hvordan du bliver bedre til ikke at sammenligne dig selv med andre

11. Omfavn dine følelser

Kender du det, at du til tider har det med at undskylde for at føle noget bestemt i en bestemt situation? Så skal du stoppe lige med det samme. Der er altid en grund til, at du føler, som du gør, og det er forkert at lægge låg på det. Hvis din kollega har været urimelig, eller hvis du er utilfreds med noget, din kæreste gør, så fortæl dem det i stedet for at være bange for, hvordan han vil reagere. Disse situationer er endnu et tegn på, at kommunikation og ærlighed altid er vejen frem. 

12. Lær at sige nej

En sand klassiker, som vi alle jo kender. For det kan jo være mega svært at sige nej. Kend dine grænser, og svar med hjertet, for det er dig, der skal leve med dine handlinger og være glad og tilfreds. Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, som jeg vil give videre her, er, at du altid skal huske på, at du ikke skylder nogen noget. 

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Helenes hjørne

Helene er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er pjattet med shopping, rejser og hendes hund Henrik. Den perfekte dag går ud på at sove så længe som muligt, skrive lækre artikler, gå rundt og hygge om sin nye lejlighed og spise ude med kæresten – helst sushi eller burger.