“12 tanker, jeg har haft, fordi jeg er nybegynder i haven”

Have-oufittet.
Have-oufittet.© Privatfoto

1. ‘Hvorfor har jeg så mange sneakers?’ Klipklapper, træsko eller crocs er en livsnødvendighed – og de eneste sko, jeg egentlig har brug for. 

2. ‘Kan jeg fodre et egern?’. Jeg føler mig som en vaskeægte Tornerose, når jeg både har spottet et egern og et pindsvin i haven.

3. ‘Det kan umuligt være rigtigt, at en sommerfuglebusk skal klippes ned og ligne en lille pillet høne hvert forår.’ Hele min krop strittede imod, da jeg tog blomstersaksen og klippede den store, prægtige busk ned efter min mormors strenge instrukser. 

4. ‘Jeg har aldrig hadet noget mere, end jeg hader mælkebøtter.’ Engang var det sjovt at puste til de fjerlignende mælkebøttefrø eller plukke en buket af de gule blomster (ukrudt!), men i dag har jeg mange mareridt om den hårdføre “blomst”. 

5. ‘Hvordan ser ukrudt ud?’. Google har hjulpet mig i mange tilfælde, men jeg har garanteret helt uvidende fået fjernet et par smukke blomster og har et bed fyldt med ukrudt forklædt som pæn beplantning. 

6. ‘Der er SÅ meget, jeg gerne vil gøre, men jeg aner ikke HVORDAN.’ Hvad skulle jeg gøre uden Google, mor og far?

7. ‘Plantesække er jo ekstremt dyre.’ Og der skal bruges meget mere jord til sådan et højbed, end jeg forventede!

8. ‘Skal der virkelig slåes græs så ofte?’ Det vokser hurtigere, end ivrige festivalgæster ville spæne hen til deres ønskede camp-spot på Roskilde Festival efter to års aflysninger. 

9. ‘Det gør jeg bare lige hurtigt.’ Klip til fem dage efter, hvor jeg har erfaret, at haveting ofte tager lidt længere tid end forventet... 

10. ‘Sikke et smukt træ! Wauw, en praktisk terrasse! Smart, at de har placeret drivhuset så højt! Godt tilrettelagt staudebed!’ Yes, ting, jeg ALDRIG ville have lagt mærke til før, jeg selv fik en have, forstår jeg nu, hvorfor er så vigtigt for gængse havemennesker. 

11. ‘Er det her en indendørs- eller udendørsplante?’. Note til alle havecentre og supermarkeder: Kan I ikke lige gøre os den tjeneste og skrive det?!

12. ‘Dagen starter bare bedre, når jeg kan nyde morgenkaffen i solen.’ Og her troede jeg, at lykken var at drikke en friskpresset juice på en solseng på Kreta, men med kaffespottet på terrassen når mit lykkeniveau helt nye højder.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rie reflekterer

Rie Louise Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Hun elsker træning højt – men bland selv-slik endnu højere. Hun foretrækker vin frem for øl, men hvis hun er nødsaget til at drikke sidstnævnte, skal det helst være en lunken én af slagsen i en ølbong. Det er hun faktisk pænt god til (synes hun selv)

Læs mere fra samme kategori