“12 ting, der først gik op for mig, da jeg flyttede fra provinsen til København”

© Privatfoto

1. Der gælder åbenbart nogle helt andre cykelregler i København. I hvert fald er det på ingen måde uset, at jeg og 12 andre cyklister omringer en bilist, der holder for rødt, mens cyklisten, jeg overhalede for to minutter siden, samtidig lige markerer sig over for mig ved at overhale mig, mens jeg alligevel holder stille…

2. Seks minutter er LANG tid at vente på bussen. Det samme gælder 2 ½ minut på metroen. 

3. Apropos metroen: Den forreste del er åbenbart reserveret til børnene. Det kunne have været rart at vide, inden en hel børnehave invaderede samtlige sidde- og ståpladser, mens jeg sad fanget i hjørnet.

4. Take away er ikke nødvendigvis lig med en snasket Hawaii-pizza eller en dressingfyldt durum. Sund mad kan sagtens fragtes hjem til mig. Tak, OLIOLI. Og tak, Wolt!

5. Jeg kan ikke lade mine cykellygter sidde på cyklen, mens jeg handler i Netto. Upraktisk. 

6. Faktisk er cykellygter slet ikke det eneste, der er i høj kurs hos tyvene. Min veninde har fået snuppet sin computer af en person på en knallert, mens hun holdte stille i et lyskryds. Hold på hat, briller, lygter… OG Mac.

7. Jeg behøver ikke at trykke på lyskryds-knappen i de københavnske stræder. Det resulterer dog i, at jeg venter meeeeget lang tid på at komme over fodgængerfeltet, når jeg er tilbage i hjembyen.

8. At bo i København er ikke det samme som at bo “på Strøget”. Det er 100 procent det, min mormor forestiller sig, at jeg gør.

9. Herlev er langt væk. Hvis noget til gengæld ligger ni kilometer fra min hjemby, er det mildest talt samme by.

10. I København kan du slippe afsted med at opbygge en hel restaurant omkring en meget specifik ting. En avokado-bar er helt genial, men den var ærligt talt ikke gået i Næstved.

11. 80 procent af københavnerne er ikke københavnere. Prøv i stedet med fynboer, randrusianere, esbjergenser, roskildenser, næstvedere og lollændere.

12. Du skal have boet i København LÆNGE, før du kan kalde dig københavner. Måske jeg i hvert fald lige skal lære vejen til Nørreport på cykel, før jeg tilegner mig den selvudnævnte titel…

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rie reflekterer

Rie Louise Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Hun elsker træning højt – men bland selv-slik endnu højere. Hun foretrækker vin frem for øl, men hvis hun er nødsaget til at drikke sidstnævnte, skal det helst være en lunken én af slagsen i en ølbong. Det er hun faktisk pænt god til (synes hun selv)

Læs mere fra samme kategori