“12 ting, jeg har gjort i den første uge på job efter endt barsel”

Besked på job efter barsel
Den besked er da umulig ikke at sende afsted!© Privatfoto

1. Sendt beskeden “Hvordan går det derhjemme?” til min mand. “Hun er stadig i gang med den kvarte banan, hun også var i gang med, da du gik for syv minutter siden…”

2. Brugt togturen på at gennemse de 4156451564531 billeder, jeg har af min lille arving. Og før troede jeg, at jeg tog mange billeder af min kat… 

3. Undret mig over, hvor meget der kan ske på en arbejdsplads på et år. Og alligevel er billederne i mødelokalet stadig ikke blevet hængt op. 

4. Sendt endnu en venlig påmindelse om opdatering på hjemmefronten. Og med et billede som svar blev det pludselig til 4156451564532 gemte billeder i kamerarullen. Ups. 

5. Glædet mig til at hoppe i noget andet end joggingbukser og sutsko. Hej, savnede jeans! Og smykker! Og makeup!

6. Været lidt misundelig over at modtage billeder fra mine medmødre, som endnu ikke er startet på arbejde. Altså de billeder af formiddagskage, babylatter og gåture med barnevognen i solen. Ikke dem af den evige kamp om lære baby IKKE at vende sig, når der pusles, og den vanvittige rengøring af Tripp Trapp-stolen seks gange dagligt. 

7. Drukket virkelig meget varm kaffe. Samme sætning kunne siges under min barsel – bare oftest uden “varm”. 

8. Nydt at kunne spise frokost uden at blive råbt i hovedet og bruge en halv time på at samle most avokado og leverpostej op fra gulvet. Pludselig er frokost i kantinen en ren Michelin-oplevelse!

9. Været lidt jaloux på mine kollegers “dårlige” nætter, når de ærgrer sig over at have haft svært ved at falde i søvn eller skulle op at tisse midt om natten. “Du har kun været oppe en enkelt gang, siger du?”

10. Konstant følt, at jeg har glemt noget, når jeg går ud ad døren med kun telefon og pung i lommen. På barsel skulle pusletaske, bleer, vådservietter, bleposer, ekstra sæt tøj, sutter, mad, barnevogn, barnevognspude og babyalarmer pakkes hver gang – uanset om jeg skulle være afsted i en halv time eller en hel dag.

11. Sat pris på faglige samtaler om arbejde fremfor babysnak med baby og snak med andre om baby. Jeg kan åbenbart stadig finde ud af at tale om andet end det pokkers syvende udviklingsspring, amning, separationsangst, mor-syge og skoldkopper. 

12. Savnet mit barn. Men også nydt at starte på arbejde igen og få fornyet energi, jeg kan bruge, når jeg kommer hjem til hende senere. 

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Hun er netop kommet tilbage efter endt barsel, hvor hverdagen stod på baby, bleskift og utrolig meget (kold) kaffe og kage. Det gør den egentlig stadig, bare med et job og en pendlertur oveni.