“13 grunde til, at min barndomsveninde er den bedste at rejse med”

© Privatfoto

1. Hun pakker det, som hun ved, jeg glemmer. Jeps, hånddesinfektion og hårelastikker er der altid pakket ekstra af i hendes kuffert! Tak!

2. Vi kan sagtens sidde hele flyveturen uden at sige noget. Og det er på ingen måde akavet.

3. Blufærdighed er ikke eksisterende i vores forhold. Hvorfor sætte den gode sladderhistorie, hun er ved at fortælle inde fra hotelsengen, på pause, bare fordi jeg skal tisse?

4. Hun kender min familie, og jeg kender hendes. Så når hendes mor sender en lang og emoji-fyldt god-rejse-sms, ved jeg, at hun lige skal bruge 10 sekunder på at svare tilbage. (Ja, for som det onde menneske hun er, sender hun aldrig en roman tilbage igen...)

5. Vi har SÅ mange minder at tale om. Vi har jo kendt hinanden, siden vi var børn, så ja. Der er mulighed for at genskabe en del grineflip, når vi forsøger at være kulturelle i udlandet. 

6. Hun er altid frisk på at tale om det samme emne – IGEN. Hun var der jo også i 0. klasse, hvor vi var klædt ud som en kanin og en sol, da vi spillede med i et teaterstykke foran hele skolen. Og det bliver da aldrig kedeligt at tale om sig selv, vel?

7. Vi har forskellige roller på rejsen, og vi kender dem, inden vi overhovedet tager afsted. Det er hendes job at sørge for, at vi kommer med det rigtige fly, og det er mit job at fotografere ALT, vi laver på ferien. Hvis vi pludelig byttede roller, ville vi ende det forkerte sted og uden Instagram-minder. Det går jo ikke. 

8. Vi kan låne hinandens tøj på rejsen. Det har vi snart gjort så mange gange, at vi ikke engang kan huske, hvem der egentlig har betalt for “vores” grå sweater.

9. Vi respekterer hinandens (dårlige) vaner. Jeg ved, at hun altid gerne vil i bad først, fordi hendes hår tager længere tid at tørre end mine tynde lokker, der er knastøre, så snart vi træder udenfor igen. Så ja, hun må gerne gå i bad før mig!

10. På rejsen hører vi gamle hits, vi hørte sammen som børn og teenagere. Det er bare, som om min nye veninde fra arbejdet slet ikke kan se det smukke i at høre sangen Yo Yo med Joey Moe på repeat under hele flyveturen.

11. Hun ved, hvad jeg kan lide – og omvendt. Det er da lidt ærgerligt, at hun ikke kan hive mig med på en lækker restaurant, der er kendt for gode, røde bøffer, men til gengæld sætter vi begge pris på en stor omgang sushi eller havregryn med mælk!

12. Vi fortæller ærligt hinanden, hvis noget går os på. For det har vi gjort, siden vi var seks år gamle. 

13. Jeg er ikke bange for at skræmme hende væk. En ny veninde ville måske blive overrasket over mine hyper- og danseflip klokken 7.30 om morgenen, men min barndomsveninde er vant til dem – og hun danser bare med!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.