“13 ting, jeg frygter ved at blive færdiguddannet og skulle have et fuldtidsjob”

Isabella med studiekort
Det er slut med at kunne vifte med studiekortet og spørge “Er der studierabat her?”© Privat foto

1. At jeg kommer til at savne friheden, når jeg pludselig skal have et 8-16 job. Hvordan skal jeg klare mig uden de spontane kaffe-dates midt på dagen? 

2. At jeg slet ikke er dygtig nok til at klare et rigtigt “voksenjob”. Jeg har jo hele min uddannelse igennem fået at vide, at jeg formentlig aldrig kommer til at bruge de teorier og modeller, jeg har lært på min uddannelse. Så hvad skal jeg så bruge?

3. At en 37-timers arbejdsuge inden for normal kontortid kommer til at feje benene væk under mig. Hvor blev friheden til at udskyde arbejdet til om aftenen og tage en lur midt på dagen af?

4. At jeg opdager, at min uddannelse slet ikke er det, jeg drømmer om at lave. Tænk hvis jeg finder ud af, at jeg slet ikke synes, at det er så interessant at bruge 37 timer om ugen på det. 

5. At jeg ikke kan finde et fuldtidsjob, fordi jeg ikke har nok erfaring. “Vi søger en frisk, ung person med fem års erfaring fra en relevant fuldtidsstilling”... Hvordan skal jeg (eller nogen andet nyuddannet) nogensinde kunne leve op til det?

6. At jeg ikke ved, hvordan jeg skal bruge alle de ting, jeg har lært på min uddannelse, i praksis. Jeg kan jo ikke slæbe mine bøger med på arbejde på samme måde, som jeg slæbte dem med til studiegruppemøderne.

7. At min A-kasse og fagforening bliver ualmindeligt dyre. Nu har jeg jo levet højt på studierabat de sidste mange år, så jeg ved slet ikke hvad en “rigtig” forsikring koster. 

8. At jeg ikke kommer til at have tid til at dyrke mine interesser. Hvordan skal jeg nogensinde blive god til noget nyt, når jeg ikke længere kan sidde og øve mig, mens jeg ser dagens forelæsning hjemme fra sofaen?

9. At jeg kun har tid til at lave ting efter klokken 17.00. Nu skal jeg pludselig til at dele fitnesscenteret med alle de andre fuldtidsansatte, der heller ikke har tid til at træne midt på dagen. Øv!

10. At jeg aldrig mere kommer til at kunne vifte med mit studiekort, mens jeg spørger “Er der studierabat her?”. Specielt prisen på offentlig transport uden et ungdomskort skræmmer mig lidt. 

11. At det bliver så hårdt at arbejde fuldtid, at jeg skal sove mine weekender væk for at lade op til næste uges arbejde. Jeg kan jo ikke længere bare tage en lille pause i hverdagen, hvis jeg trænger til at lade op i løbet af ugen. 

12. At jeg aldrig kommer til at lære noget nyt igen. Hvis jeg allerede ikke har tid til at åbne en avis nu, og samtidig er for doven til at læse supplerende pensum, hvordan skal jeg så nogensinde få lært noget nyt igen efter min uddannelse?

13. At jeg kommer til at savne at være studerende. Selvom jeg under hele min studietid har glædet mig til at blive færdig... Dumt!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Isabellas inspiration

Isabella er praktikant på Woman.dk. Hun er en 25-årig (nytilflyttet) Amagerkaner, der er helt vild med det pulserende byliv. Hun elsker at gå på eventyr i de københavnske loppebutikker og kommer aldrig hjem uden mindst to ting, som hun ikke har brug for. Hun synes selv, at hun er ret struktureret og ordentlig, men rodet (og de mange loppefund) i hendes lejlighed fortæller en anden historie.

Du vil (garanteret) også kunne lide