13 ting, som kun vi, der ikke er heeeelt ægte blondiner, forstår

Maria er blondine

1. Vi har allesammen prøvet at spare penge ved selv at blondere håret hjemme på badeværelset. Og det er også en rigtig god idé og et herligt look, hvis uringul er blandt dine favoritfarver, og du elsker den sprøde fornemmelse af nyhøstet hø.

2. “Det ville bare se meget mere naturligt ud til dig med en lidt mørkere nuance,” sagde en, hvis mening du ikke havde bedt om. Jeg mindes ikke, at jeg nogensinde har ytret ønske om et ‘naturligt’ look. Eller om din vurdering af min hårfarve, for den sags skyld.

3. Vi kan ikke både få rigtigt langt hår og være rigtigt blonde. Det er en fysisk umulig kombination. Til gengæld er platinblond og page det perfekte makkerpar!

4. Der er en meget, meget fin linje mellem en rockagtig udvoksning og en taberagtig udvoksning. Faktisk er den linje lige nøjagtig én centimeter bred.

5. Vi har et foruroligende nært forhold til vores frisør (og et foruroligende stort frisørbudget). Det er kun Karina T., der får lov at lysne vores lokker! Det kræver næsten større tillid end den, vi har i vores parforhold, når indsatsen er 1.500 kr. hver sjette uge.

6. Jo lysere hår, jo mørkere øjenbryn. Den der tommelfingerregel med, at dine bryn kun skal være to toner mørkere end dit hår, gælder bare ikke for os.

7. Vi har minimum én gang hørt spørgsmålet: “Matcher gulvtæppet gardinerne?” Og vi har minimum én gang svaret: “Matcher dit lille intellekt din lille p..?” (Eller det ville vi i det mindste ønske, vi havde sagt).

8. Vi har ikke tørt hår. Vi har knasende hår. Graden af udtørring er ganske enkelt i en liga for sig. Af samme årsag er hårolie og hårkur lige så uundværlige skønhedsprodukter for os som deodorant og mascara.

9. Vi bliver jævnligt spurgt, om vi ikke en dag skal have vores rigtige hårfarve igen. Og vi bliver lige perplekse hver gang. Vores rigtige hårfarve? Spørgsmål ikke forstået? Platinblond / honningblond / gyldenblond ER vores rigtige hårfarve! 

10. Det var SÅ lækkert, da pastellilla hår pludselig blev et ønskværdigt look. Vi har vasket hår i blålilla shampoo i årevis, men først nu behøver vi ikke at frygte, at den afsætter farve i frisuren.

11. Blond er ikke en nuance. Det er en identitet, som vi har taget 100 procent til os. Der er Marilyn Monroe, Madonna anno Vogue, Gwen Stefani og os. We are the same.

12. Vi eeelsker de 14 dage, der går, fra vi har været hos frisøren, til vores rødder igen begynder at titte frem. Og ja, vi planlægger vores sociale liv efter vores frisørbesøg. Har du mulighed for at rykke byturen til lørdagen efter? Så har jeg nemlig lige fået fikset min udvoksning!

13. Der findes rent faktisk mænd, der tror, at vores blonde hår gør os blanke. Næste gang du hører en lam blondinejoke, svarer du bare ligesom Dolly Parton: “Vittigheder om dumme blondiner rører mig ikke. Jeg ved nemlig, at jeg ikke er dum – og jeg ved også, at jeg ikke er blondine.”

Rothmar regerer

Maria Rothmar er tidligere skønhedsredaktør og redaktionschef på Woman. Rothmar, som kollegaerne kun kalder hende, bor i Albertslund med sin mand og to døtre på 5 og 8 år. Hun forsøger dagligt at regere både skønhedssager, børn, snusfornuftig bankmands-mand og alle mulige andre ting, der dukker op i hendes liv.

Du vil (garanteret) også kunne lide