“13 vanvittige ting, jeg har opdaget om livet, efter jeg er blevet mor”

Verden larmer åbenbart 20% mere, når man får en baby
Verden larmer åbenbart 20% mere, når man får en baby© Privatfoto

Jeg har efterhånden været mor i syv måneder. Og selvom jeg havde forberedt mig med podcasts om at være mor, læst diverse babyartikler og hørt historier, så følte jeg ærlig talt lidt, at det var som at få en stegepande af følelser lige i hovedet. Jeg kunne både være frustreret over manglende lortebleer og fyldt af boblende kærlighed til det lille menneske, jeg selv havde produceret (Okay, min kæreste hjalp da også, men hans arbejde i tilblivelsen af vores barn var nu altså uretfærdig lille) på én og samme tid.

Stejl læringskurve i forældreskabet

Heldigvis har jeg fået styr på stegepanden, og jeg har lært at stole på, at jeg er en god nok mor, som jeg er. Der er dog alligevel et par ting, som først er gået op for mig, efter jeg har fået en mini menneskeigle. 

1. Verden larmer åbenbart 20 procent mere. Ka’ den der hjem-is bil ikke lige basse lidt ned, for der er nogen, der endelig sover.

2. Kaffe er benzin. En slags forældrebenzin om man vil.

3. Jinx er en ægte ting. Og du skal slet ikke prøve at presse ud over dine læber, at baby endelig sover, for så er den stensikker, at han begynder at imitere en teenager til Justin Bieber-koncert.

4. Bedsteforældre er babyeksperter. Nå, ja mor. Det er da skønt, at det virkede at nusse mig på næsen, da jeg var baby… For syv-og-tyve år siden. Gi’ mig en break, seriøst.

5. Babylort er et skræmmende normalt samtaleemne. *Googler ”Er harelort normalt for en baby?”*

6. Jeg er pinligt stolt. ”Ej se lige, han kan putte sin fod i munden.”

7. Min krop er et omvandrende Twister-spil. Venstre hånd i øjet. Højre fod på brystet.

8. Jeg skal ikke glæde mig for hurtigt. Okay yes, menneskeiglen sov endelig syv timer i træk. Nyt mønster? Nej, okay, fedt. 20 minutters søvn er også klart bedre.

9. Træthedsbarometeret topper. Jeg troede, jeg var hærdet med træthed efter utallige byture, men snydt. Det når nye højder. Hver dag. Punkt to er nødvendigt. Også hver dag.

10. Jeg skal glemme alt om X-factorMen find mig alligevel skråle Elefantens Vuggevise i den nærmeste park for at få mini til at sove.

11. Jeg piller glædeligt bussemænd. Altså jeg må jo hjælpe, hvor jeg kan.

12. Hjertet kan blive for stort til brystet. Ærligt, hvor kommer alt den kærlighed fra? Det var absolut ikke kærlighed ved første blik, men vækstkurven på kærlighedsfronten er stejl.

13. Det bliver bedre. Jeg har febrilsk googlet og informationssøgt på, hvornår jeg ville få mere søvn, hvornår det var normalt, at de kunne gå, hvor meget de burde græde, hvordan lort så ud, hvis han var forstoppet. Og det eneste, der nogensinde hjalp mig, var tid. 

Selvom det har været de hårdeste syv måneder i mit liv med dybe refleksioner, søvnløse nætter og underskud på overskudskontoen, så har jeg aldrig været fyldt op med så meget kærlighed. Det gør det hele værd.

Vil du ikke gå glip af næste klummeindlæg, andre spændende og artikler og brugbare guides? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Amalias anekdoter

Amalia Kristiansen er Woman.dks tidligere praktikant. Hun er en 27-årig midtjyde, der har forvildet sig til København, hvor hun nu bor på Vesterbro. Amalia er i et livslangt (og lykkeligt) forhold med popcorn, som hun ofte spiser sammen med en kold weissbier – to ting hun har en stor svaghed for. 

Læs mere fra samme kategori