“15 hverdagsproblematikker, jeg ofte oplever, fordi jeg er nærsynet”

Hverdagsproblematikker med kontaktlinser og solbriller
Solbriller og briller går altså bare ikke hånd i hånd! © Privatfoto

1. Min tålmodighed kommer for alvor på prøve, når det på daglig basis lykkes mig at smide mine briller et sted, som jeg ikke kan huske. ‘Hvordan skal jeg lige finde dem, når jeg ikke kan se noget?’, tænker jeg altid, mens jeg græder lidt indeni. 

2. Folk vil altid prøve mine briller. Deres reaktion? “Wow, du ser ret dårligt.” Ja, jeg ved det. 

3. Jeg har vænnet mig til, at jeg mindst én gang om ugen får spørgsmålet “Hvor mange fingre har jeg her?” af min kæreste, mens han stikker sin hånd lige op i mit ansigt. Det er altså ikke sådan, det fungerer! 

4. Hver morgen skal jeg tage stilling til, om dagen skal være en brilledag eller en kontaktlinsedag. ‘Hmm... Hvilket et af mine to udseender har jeg mest lyst til at gå med i dag?’ 

5. Spontane overnatninger er absoult ikke en mulighed på en dag med endagslinser. Altså med mindre jeg gerne vil være blind som en muldvarp den næste dag. 

6. Og når jeg tager kontaktlinser i efter en overnatning med veninderne, er jeg vant til deres forfærdede blikke. “Hvordan kan du røre ved dine øjne sådan der?” 

7. At barbere ben under bruseren er altid en kamp. Briller under bruseren er ikke særlig praktisk, og at få vand i øjnene med kontaktlinser i er det VÆRSTE! Derfor bliver barberingen et gætværk og aldrig særlig grundig. Who cares. 

8. En svømmetur med kontaktlinser er også en umulig opgave. Okay, nu kan jeg ikke svømme i forvejen, men jeg gad godt liiige kunne tage hovedet under vand på en strandtur. 

9. Briller og solbriller går ikke hånd i hånd. Det mest irriterende er, når jeg beslutter at have en brilledag og senere gerne vil ud at gå en aftentur med solbriller. Så har jeg tre muligheder – en dobbelt-brille (som ser vildt fjollet ud), en tur med seriøst nedsat tur (en farlig affære) eller at spilde et par kontaktlinser som jeg kun skal have i øjnene i knap tre timer, inden det er sengetid. 

10. At ligge sidelæns på sofaen med briller er sværere, end det burde være. Ej, men jeg vil bare gerne ligge her og se lidt Dash & Lilyaltså. 

11. At falde i søvn med kontaktlinser i er virkelig uhyggeligt. Når det en sjælden gang sker, vågner jeg altid og tænker, at der er noget galt. Indtil mine sammenklæbede øjne afslører, hvad der er sket. 

12. Underteksterne på fjernsynet skal helst være så store som muligt. Og hver dag føler jeg mig mere og mere som min gamle mormor. 

13. Regn, mundbind og varme supper gør tilværelsen med briller endnu mere besværlig. Det hele dugger, og det er seriøst også irriterende at pudse briller. Hele. Tiden. 

14. En seriøst bekymring er at gå op i styrke efter et besøg hos optikeren. Øjentesten giver mig sved på panden, og at vælge et nyt brillestel er en beslutning, jeg slet ikke er klar til at tage. Til gengæld er det en festdag, når jeg en sjælden gang får at vide, at mine øjne ikke har forændret sig. 

13. At bruge penge på et linseabonnement er cirka lige så kedeligt som at købe vaskepulver. Øv, jeg vil meget hellere købe den søde vase, jeg lige har set hos H&M Home. 

14. Jeg husker ofte tilbage på de mange gange, jeg har gået forbi en bekendt på gaden uden at se dem. “Jeg har ikke set dig” lyder som en dårlig undskyldning. Men det passer! 

15. Jeg tænker stadig tilbage på samtalerne i folkeskolen, der handlede om, at gulerødder er gode for øjnene. Verdens største løgn! Øv. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hennys hjerterum

Henny er praktikant på Woman.dk. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter. 

 

Læs mere fra samme kategori