“15 ting, der giver mig alders-stress”

Ida som baby, Ida med Instagram-filtre
Er det kun mig, der engang imellem får skingrende alders-stress?© Privatfoto

1. Når jeg tænker over, hvor 16-årige Ida troede, jeg ville være i dag, og hvor 26-årige Ida rent faktisk er i dag. Nej, jeg har intet hus, nej, jeg har ingen bil, nej, jeg har intet barn, ja, jeg går stadig i skole...

2. Når folk spørger mig om, hvad jeg vil bruge min fem år lange universitetsuddannelse på. “Ingen. Jordisk. Idé”.

3. Når folk kommenterer på min fertilitet! “Ja, din fysik har jo toppet”, “Jo yngre du bliver mor, jo lettere er det at føde”, "Husk, at jo længere du venter, jo sværere bliver det at blive gravid”...

4. Når mine forældre fortæller om alle de ambitioner, de havde for mig som barn. “Så gik du jo til babysvømning, babysalmesang, babyrytmik, tegn til babytale-kursus og så videre, bare for at give dig de bedste forudsætninger!”. Jeg føler ikke rigtigt, jeg har brugt de forudsætninger endnu, men det kan jeg selvfølgelig nå endnu!

5. Når folk på min alder fortæller om deres investeringer. Altså, investere hvilke penge? De 24 kroner, der var tilbage af min SU fra sidste måned, eller? 

6. Når jeg som 26-årig er den ældste på hele Woman-redaktionen! I kid you not! Det tog også noget tid for mig selv at fatte. 

7. Når jeg er tættere på 30 end på 20, men stadig ikke ved, hvordan jeg laver en forskudsopgørelse. Til gengæld kan jeg fortælle dig alt om, hvem der har vundet Paradise Hotel de seneste 10 sæsoner, og det er jo også en slags skill, ikke? 

8. Når folk fortæller mig, at deres kæreste er fra år 2002, og jeg automatisk tænker, at det må være ulovligt. Ja okay, matematik har heller aldrig ligefrem været min stærke side, men come on! De kender jo slet ikke til Teletubbies så?

9. Når folk på min alder fortæller om deres utallige verdensrejser, og jeg kan supplere med historier om min uge i Italien i 2007. Ikke så meget selvudvikling over det. 

10. Når folk på min alder slår op på Facebook, at de netop har købt et hus. Imens har jeg forsøgt at regne ud, hvor mange penge jeg kan bruge om dagen, uden jeg går i minus. 

11. Når jeg læser om en succesfuld forfatter/TV-vært/investor/arkitekt-type, og finder ud af, hun er 19 år gammel. Alder er bare et tal, ikke? 

12. Når folk fortæller mig, at jeg skal lave en LinkedIn-profil. Skal man ikke være ældre for det? Nej okay? Jamen, så må jeg hellere lave mig en "voksen-Facebook”. 

13. Når jeg gang på gang traver Amager rundt for at finde min cykel, som jeg har glemt, hvor jeg parkerede, mens jeg husker, at andre på min alder faktisk passer på et ægte barn. 

14. Når mine yngre kollegaer pointerer, at det ikke er særlig sejt, når jeg bruger ordet “smart”. Lige om lidt bliver jeg typen, der beder unge piger om at smile med tænderne på billeder og aldrig lytter til andet end Thomas Helmig. 

15. Når det går op for mig, at min største fritidsinteresse er at prøve Instagram-filtre. Prøv at tænk, hvis jeg havde brugt alt den tid på noget fornuftigt! Set nyhederne, lært om aktiemarkedet, lagt et madbudget? Har jeg det? Nix. Har jeg derimod set, hvordan jeg ser ud med avocadoer i hele hovedet? Jaaaa! 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Idas ideer

Ida Storm er praktikant på Woman.dk. Hun er en 26-årig kvinde fra den nordjyske ø Mors, der netop er flyttet fra Aarhus til Amager. Ida elsker at bade på alle årets dage, og prøver hårdnakket at få alle, hun kender med: “Det er SÅ dejligt bagefter!“. Hvis det var forsvarligt, ville hun spise romkugler og blødkogte æg hver dag - en perfekt kostpyramide (ifølge hende selv).

 

Læs mere fra samme kategori