“15 værdifulde ting, min backpackerrejse i mit sabbatår har lært mig”

Michelle på backpackerrejse i Asien
© Privatfoto

I mit sabbatår efter gymnasiet gjorde jeg noget, som mange andre også gør: Det første halve år arbejdede jeg (hårdt!) som lærervikar for at tjene en masse penge, som jeg derefter brændte af som backpacker i Asien. Og for dælen hvor var det bare fedt, lærerigt og uforglemmeligt.

I gamle dage blev sådan en slags rejse vist nok kaldt for en dannelsesrejse. Selvom jeg tvivler på, at jeg vendte hjem i en mere dannet version af mig selv, end da jeg tog afsted, så lærte jeg alligevel nogle ret vigtige ting undervejs, som på en eller anden måde helt sikkert har betydning for den jeg er i dag. Måske du selv kan genkende noget af det, hvis du også har været afsted – for som backpacker bliver du altså udsat for lidt af hvert. Jeg har i hvert fald lært de her 15 værdifulde ting:

1. At tage vare på mig selv. Okay, jeg kan godt høre, at det lyder ret kliché-agtigt – men når du står alene på en ukendt gade en mørk aften i Vietnam, så lærer du altså virkelig at tage vare på dig selv. Specielt når du ingen stedssans har. Godt min mor ikke vidste det...

2. At være åben over for andre mennesker. Endnu en kliché, bevares. Og det er da heller ikke, fordi jeg ikke var åben over for andre i forvejen – men byturen(e) i Bangkok gjorde det helt sikkert ikke værre. 

3. At H.C. Andersen havde fuldstændig ret, da han sagde “At rejse er at leve”. No words needed

4. At jeg skal holde mig fra grøn karry. Heldigvis overlevede jeg den frygtindgydende portion, jeg fik serveret i et lille gadekøkken et ukendt sted i Bangkok – selvom jeg var sikker på, at det var mit sidste måltid. 

5. At rejseminderne varer evigt. Mine gode rejsekammerater minder mig i hvert fald stadig om, hvor galt det gik, da jeg skulle zipline med tømmermænd...

6. At der kan være VIRKELIG mange ting i en rygsæk. Det handler ganske enkelt om viljestyrke. 

7. At du kan blive utrolig irriteret på dig selv over din tunge rygsæk. Det der håndmalede lerfad fra Cambodia, som jeg absolut måtte eje, var måske ikke så nødvendigt alligevel. 

8. At vi er meget heldige herhjemme. I hvert fald når det kommer til toiletter. Når du har prøvet at tisse ned i din egen sandal, fordi du skulle squatte henover et hul i jorden, så ved du, hvad jeg mener.  

9. At det er fedt at overskride grænser. Men at jeg aldrig (som i ALDRIG) skal bungee jumpe igen!

10. At kryb slet ikke er så slemme endda. Løgn. Kakerlakker på størrelse med en knyttet næve skal holde sig væk fra min hotelseng. De danske edderkopper, derimod, de kan bare komme an. Eller...

11. At jeg ikke skal være frygtløs. Det var jeg til gengæld, da jeg satte mig op på en scooter i Vietnams vanvittige trafik – for første gang i mit liv vel at mærke. Det vidste min mor selvfølgelig heller ikke... 

12. At du ALTID skal have en førstehjælpstaske på dig. De der klipklapper er jo seriøst farlige.

13. At offentlig transport i Danmark er den rene luksus. Alle der har tilbragt et (søvmløst!) døgn i et nattog i Vietnam ved, hvad jeg snakker om. 

14. At de venskaber jeg har knyttet på turen er helt særlige. Rejsen ville ikke have været det samme uden jer. Så tak! 

15. At backpackerrejsen er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Og jeg vil uden at tøve anbefale dig at gøre det samme, hvis du endnu ikke har gjort det. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Michelles meddelelser

Michelle er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er kæmpe fan af bland selv slik – og går ikke så højt op i om hun spiser det i weekender eller hverdage. Hun er også helt pjattet med julen og tæller hvert år ned til december, hvor hun går all in på nisser, pebbernødder og julekalendre. 

Du vil (garanteret) også kunne lide