“15 virkelig mærkelige ting, jeg har gjort, mens jeg har planlagt mit bryllup”

Pludselig er jeg blevet storforbruger af Pinterest!
Pludselig er jeg blevet storforbruger af Pinterest! © Privatfoto

 

1. Gået fra aldrig at have brugt Pinterest til noget som helst til (næsten) at have fået det som bedste ven. Klip til, at jeg får fire daglige mails med titlen “Henny, these ideas are so you” og i virkeligheden kun ender med at blive mere forvirret over de beslutninger, der skal tages. Med andre ord: Det startede som en uskyldig jagt efter inspiration – men udviklede sig hurtigt til en altopslugende besættelse.

2. Indset, at et Pinterest-bryllup faktisk er ret svært at føre ud i livet. En robåd fyldt med isterninger og kolde øl ser pænt ud, men hvordan får nogen lige fat i sådan en? 

3. Købt en brudekjole. Plus en brudekjole mere. Og et par sko – og muuuligvis et ekstra par sko. Okay, jeg er dårlig til at tage beslutninger... Kigger jeg stadig lidt på kjoler online sent om aftenen? Måske... 

4. Købt et slør, fordi jeg besluttede, at det ville jeg have. Og returneret det igen, fordi jeg ikke ville have det alligevel. Fik jeg nævnt, at jeg er dårlig til beslutninger? 

5. Undret mig over, hvorfor blomster er så dyre, og hvorfor det er så svært at finde en god brudevals-videoguide på YouTube. Og ja, i virkeligheden undret mig over mindst 268 andre ting. 

6. Argumenteret for, at vi selvfølgelig skal have guldbestik i stedet for sølvbestik. Og i den forbindelse sagt sætninger som: ”Jamen føler du ikke også, at guldbestik bedre repræsenterer os som par?” Hvad end det betyder. 

7. Følt, at jeg nærmest har fået en halv uddannelse som grafisk designer. Okay, nok ikke helt, men jeg har i hvert fald brugt omkring 350 arbejdstimer på at teste skrifttyper og tænke over farvekombinationer og papirtykkelse på de mange ting, der skal printes. 

8. Besluttet mig for at øve mig i at lægge min egen brudemakeup, hvilket mere end én gang har resulteret i en meget tyk eyeliner i stil med den, jeg gik med, da jeg som teenager var Tokio Hotel-fan. Ikke mit bedste mesterværk. 

9. Sammenlignet mit kommende bryllup med alle andres bryllupper. Også dem på film! Ikke fordi, det nødvendigvis er særlig sjovt, men simpelthen fordi jeg ikke kan lade være. 

10. ... Hvilket har ført til, at jeg er blevet influeret til at inkorporere alle mulige elementer, jeg ikke anede, jeg havde brug for. En normal fotograf, engangskameraer, photobooth, videogæstebog, normal gæstebog – er det lidt for meget af det samme? Ja! Vil jeg have det hele? Ja! 

11. Lovet både mig selv og alle andre, at jeg under ingen omstændigheder ville forvandle mig til en bridezilla. Hvilket egentlig er gået meget godt. Men ikke altid – som da jeg skulle tage stilling til, om dugene og servietterne skulle være hvide eller råhvide – og om bordene skulle være runde eller aflange. Svært! 

12. Talt ørene af diverse veninder og kollegaer, hver gang de har spurgt ind til bryllupsplanlægningen. “Jo, ser du, nu overvejer jeg, om jeg skal købe noget hårpynt til dagen. Måske en af dem her?”, siger jeg, mens jeg finder alle mine gemte items frem på telefonen – og lidt hader den person, jeg er blevet. 

13. Grædt lidt over, at det ikke er muligt at medbringe min hund til brylluppet. Snøft – et af de vigtigste familiemedlemmer! 

14. Haft det lidt mærkeligt over, at der åbenbart er meget planlægning i starten af processen – og selvfølgelig også til sidst. Men i midten? Vente, vente... 

15. Nærmest blevet ekspert i alt, hvad der har med et bryllup at gøre. Hvilket i virkeligheden næsten er helt sørgeligt, fordi al den viden kun skal bruges på én enkelt aften. 

Hennys hjerterum

Henny er i øjeblikket barselsvikar på Woman.dk, hvor hun sidder som digital redaktør. Tidligere har hun været ansat som både studentermedhjælper og praktikant. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter.