“21 vildt skøre ting, jeg pludselig gør, efter at jeg er blevet hundemor”

Hundemor og hund
Livet som hundemor er en skør fornøjelse! © Privatfoto

1. Jeg giver konstant min hund, Melvin, nye kælenavne, som bliver mærkeligere og mærkeligere hele tiden. Melvs... Melvis... Elvis...? 

2. Jeg køber utallige stykker fjollet legetøj. En Starbucks-kop, en Coronaøl, et popcornbæger... Ja, hvorfor ikke? Listen er lang (meget lang). 

3. Samtidig er kæledyrsafdelingen i Bilka blevet den allermest spændende sektion. Og jeg kan åbenbart ikke forlade den uden at købe enten bland-selv-tyggeben eller fire poser godbidder med hjem!

4. Jeg tager mig selv i at omdanne enhver sitatution til en photoshoot-mulighed.  ‘Ej, Melvin sover. Hvor ser han sød ud. Må tage billede.’ 

5. ... Hvilket har resulteret i, at jeg nu har cirka 8.430 billeder liggende og har opbrugt al lagringspladsen på min telefon. Og at jeg hver dag får en irriterende Opdater dit iCloud-besked. 

6. Heldigvis kan jeg bruge billederne til noget – nemlig at poste på Melvins helt egen Instagram-profil. Hvor han har flere følgere end jeg selv... Og hvorigennem jeg nu håber på at udleve min hemmelige Influencer-drøm. 

7. Pludselig er Dygtig blevet mit mest sagte ord. “Hvor er du god til at gå i snor, dyyyyyygtig...” 

8. Jeg har lidt for ofte lagt mig på gulvet for at se, hvordan han ville reagere, hvis jeg besvimede. Melvin: *Slikker min storetå*... Okay... Tak for førstehjælp.  

9. Jeg stirrer konstant på Melvin og tænker over, hvad han tænker. Især når vi ser tv... Fatter han noget? 

10. Jeg holder hans pote, hvis jeg vil slappe lidt ekstra af. Meget bedre end en regulær stressbold! Siger det bare. 

11. Jeg taler til ham i en virkelig high pitch-stemme... Som jeg ville blive lidt flov over, hvis andre hørte. 

12. Jeg spørger (lidt for tit) min hund til råds. “Åhh, Melvin, hvad skal vi svare på den her mail? Hm... Ja... Du har ret... Tak for at lade mig tale ud.” 

13. Jeg spørger min kæreste, om jeg må sige hej til Melvin i telefonen, når jeg ikke selv er hjemme. Hallooo, lad mig lige tale med ham! 

14. Pludselig snakker jeg vildt meget med fremmede mennesker på gaden. Lidt sjovt, når jeg før faktisk tænkte, at det ville være sygt akavet, hvis nogen stoppede mig for at tale om min hund. 

15. ... Og jeg snakker især meget med andre hundeejere. “Hvornår lærte din hund at være alene hjemme?”, ”Har din hund nogensinde bidt sin hundesnor over?”... Spørgsmålene er mange. 

16. Jeg fortæller min kæreste, at Melvin har fået en ny ven, hver gang han hilser på en anden hund i mere end 30 sekunder. ‘... Ej, og så mødte vi en lille mops, som hed Frida. Har du mødt Frida før på jeres gåture?’ 

17. Jeg giver ham flere fødselsdagsgaver, end jeg giver andre. Wauw, et Hundesudoku? Til 450 kroner? Det skal han have... Og liige et aktiveringsspil mere. Og muligvis også en bamse. Eller to... Måske tre? Det er næsten irriterende, han ikke ved, hvor meget jeg forkæler ham. 

18. Jeg havner ret ofte i situationer, hvor jeg må overveje, om ting egentlig er nødvendige. ‘Okay, Melvin ser ud til at ligge riiigtig lækkert på mit knæ. Behøver jeg at gå på toilettet lige nu?’

19. Pludselig har jeg altid noget at grine ad. Som når Melvins ører vender forkert, efter at han har bolret sig på gulvet. Sødt! 

20. Nu har jeg altid en undskyldning, hvis der er noget, jeg ikke gider med til. “Jeg kan ikke lige i dag. Jeg skal hjem til hunden.” (note til mine venner: Det passer faktisk, når jeg har sagt det. Jeg lover!). 

21. Jeg bliver glad helt ind i sjælen, når han gør søde ting. Som når han lægger sig tættere på mig i sengen. Årh!  

Hennys hjerterum

Henny er i øjeblikket barselsvikar på Woman.dk, hvor hun sidder som digital redaktør. Tidligere har hun været ansat som både studentermedhjælper og praktikant. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter.