“3 tips til at gøre første date lidt mere overkommelig”

Sarah Østbjerg
Jeg skal på date i aften, men kan ikke rigtig overskue det. Kender du det?© Woman

Jeg skal på date i aften. Og jeg har allerede de første 11 gange nået at tænke, om ikke jeg bare skulle aflyse. Altså ikke, fordi jeg ikke tror, det bliver hyggeligt, og han virker endda også rigtig sød. Men puuuuh, jeg kan egentlig ikke rigtig overskue det. Kender du det?

Hvis bare vi kunne springe første date over og gå direkte til tredje...

Jeg kender det i hvert fald så godt, at jeg står i den her situation, hver eneste gang jeg skal på første date. Og det nytter jo ligesom ikke så meget. Disse tre tips hjælper mig afsted. Det kan være, at du også kan bruge dem.

1. Hvor skal vi på date?

Første punkt på listen omhandler hvorhenne daten foregår. For mig bliver hele datingsetuppet en del mere overskueligt, hvis jeg skal møde min date ude. Gerne et sted med liv og stemning. På den måde hviler hele aftenens underholdning ikke på, om han har et spil UNO eller Yatzy liggende i gemmerne, når skuffespørgsmålene slipper op. Nej, der foregår ting omrking os, som nemt kan gøres til underholdningsobjekt eller samtaleemne. 

Derudover så hjælper denne setting mig til at tænke på hele situationen, som var jeg ude med en god ven eller veninde, og det fjerner et forventningspres.

2. Hvad skal jeg tage på?

Den klassiske tøjkrise befinder jeg mig meget sjældent i før en date. Alene af den årsag, at jeg er stoppet med at tænke over, hvordan min date (eller andre for den sags skyld) tænker om det tøj, jeg har på. Og hvilken befrielse.

Nu tager jeg det tøj på, jeg har lyst til. At jeg så tit har svært ved at vælge, fordi der er så meget forskelligt tøj, jeg gerne vil have på, er en anden snak.

Hvis det outfit jeg havde planer om at lufte ikke sidder behageligt, når jeg får det på, så skifter jeg simpelthen. Til mit go-to-outfit. Som jeg ofte finder kedeligt, fordi det er helt sort (jeg ELSKER farver, mønstre, glitter og pang!), men som, jeg samtidig ved, altid får mig til at føle mig tilpas.

3. Hvad hvis det ikke bliver hyggeligt?

Det her er klart det vigtigste punkt på listen, for selvom jeg har sørget for ovenstående to ting, så kan jeg alligevel godt på vej ud ad døren blive ramt af “Hvad hvis det ikke er hyggeligt?”, “Har jeg overhovedet lyst?", “Gad vide, hvad han tænker... Kan jeg stadig nå at aflyse?” og firehundrede andre tanker.

Her plejer jeg at sige til mig selv, at det jo om ikke andet er dejigt at komme lidt ud og se byen. Og så fortæller jeg mig selv, at hvis jeg ikke synes, det er rart at være der, eller hvis jeg ikke hygger mig, jamen så kan jeg altid gå hjem igen. Der er ingen andre, end mig, der bestemmer, hvor længe jeg skal blive.

Vi ses igen på torsdag – i mellemtiden kan du læse mine andre indlæg her, besøge min Instagram eller tilmelde dig Womans nyhedsbrev.

Sarah spekulerer

Sarah er praktikant på Woman.dk. Hun er 23 år. Hun elsker kaffe, croissanter og lange gåture med sine veninder, og så læser hun hellere en bog end ser en film. Sarah skriver om dating, sex og kærlighed.

Du vil (garanteret) også kunne lide