“31 forskellige rejsemål – og hvorfor du skal tage dertil“

Australien, New York, Cypern, Thailand, London, Malaga
Verden har så meget godt (og flot) at byde på. © Privatfoto

Jeg har rejst meget. Sådan helt præcist 45 gange til 31 forskellige destinationer. Og det er der en ganske særlig årsag til: Jeg er nemlig helt VILD med det, som verden har at tilbyde! Derfor sørger jeg også for, at jeg hvert år besøger minimum én ny destination. Det stiller min rejselyst for en stund og beriger mig med nye, spændende oplevelser.

Men jeg ved om nogen, hvor svært det kan være at vælge, hvor turen skal gå hen (især fordi økonomien ikke altid heeelt vil det, jeg vil). Hvis du har samme ubeslutsomhed, eller bare trænger til lidt inspiration, så har jeg her listet 31 forskellige rejsemål, og hvorfor du skal tage dertil.

 1. Vallåsen, Sverige: Det oplagte valg til en endagsskitur, særligt hvis du bor i den østlige del af Danmark. Cirka to timer fra København.
 2. Prag, Tjekkiet: Er både billigt at rejse til og leve i. Øl og drinks koster nærmest ingen penge, det samme gælder den lokale mad. Gode shoppemuligheder og mange flotte bygninger.
 3. Spindleruv Mlýn, Tjekkiet: Et område, der egner sig godt til vinterens skitur. Hyggeligt og med gode bakker.
 4. London, England: Det nemme, men bestemt ikke dårlige, valg til en veninde- eller kærestetur. Billigt at komme til, mange seværdigheder, hyggelige caféer og gode shoppemuligheder.
 5. Canterbury, England: En lille, hyggelig by ikke langt fra London. Rummer en gågade med mange butikker, en biograf og flere caféer/restauranter. Kendt for sin fantastisk smukke katedral.
 6. Rom, Italien: Rom er med sin kultur, smukke bygninger og forrygende madoplevelser en skøn by at tage en forlænget weekend i. Samtidig er vejret ofte solrigt (og meget varmt om sommeren).
 7. Athen, Grækenland: Rummer en masse seværdigheder. Kombineret med gode shoppemuligheder, varmt vejr og lækker græsk mad er Athen perfekt til en fire-fem dages get-away.
 8. Rhodos, Grækenland: Lækre resorts – blandt andet i Faliraki. Både mulighed for afslapning og oplevelser som for eksempel vandsport og en af Europas største vandparker.
 9. Kreta, Grækenland: Mange velbesøgte byer. Varmt og solrigt om sommeren. Velsmagende græsk mad, serveret på små, hyggelige restauranter.
 10. Ayia Napa, Cypern: Flere flotte strandresorts med udsigt til det turkisblå hav. Lunt om vinteren, varmt om sommeren. Flere muligheder for drinks og dans i centrum.
 11. Thassos, Grækenland: Hyggelig ø i det nordlige Grækenland. Du flyver til en by på fastlandet og sejler ud til øen. Perfekt hvis du har brug for total afslapning i ro og fred, da det ikke så turistet.
 12. Lissabon, Portugal: Oplagt til både korte og længere ferier. En storby med mulighed for at sole ved stranden efter en dag med sightseeing og shopping.
 13. Gran Canaria, Spanien: God destination både sommer og vinter. Omkring de 20 grader i de koldeste måneder. Perfekt til nogle afslappende, solrige timer om dagen og kolde drinks i nattetimerne.
 14. Mallorca, Spanien: Mange hyggelige byer alt efter, hvad du er til. Lækre strande, hoteller, restauranter og barer. Vælg Magaluf hvis du er på udkig efter fest og farver.
 15. Malaga, Spanien: Meget varme somre og til dels også om vinteren. Hyggelige havne, strande og hoteller/lejligheder. Gode festmuligheder både i Malaga centrum og kystbyerne.
 16. Barcelona, Spanien: Storbyen der har det hele: Strand, shoppemuligheder, festligt natteliv og seværdigheder. Behageligt vejr hele året – dejlig varmt om sommeren og mildt om vinteren.
 17. Madrid, Spanien: God til en forlænget weekend. Varmt om sommeren og milde temperaturer om vinteren. Spaniens hovedstad med masser af kulturelle seværdigheder – og gode shoppemuligheder.
 18. Fuerteventura, Spanien: En del af De Kanariske Øer. Mindre turistet, hyggelig og oplagt til total afslapning. Mulighed for at komme på ture eller blot slænge sig på de smukke hvide sandstrande.
 19. Mellieha, Malta: Her finder du Maltas måske største sandstrand. Placeret på en høj bakke, så du har den flotteste udsigt. Perfekt, hvis du ønsker en afslappende ferie i sol og varme.
 20. New York, USA: Skyskrabere, Fifth Avenue og outlets (som Woodbury), hvor du virkelig finder mange lækre sager til gode priser! Et must, hvis du elsker shopping.
 21. Miami, USA: Et af Floridas mest kendte byer. Har et hav af fantastiske strande og seværdigheder. Godt tre timer fra Disney World og det samme til Key West, der har de mest betagende solnedgange!
 22. Maasai Mara, Kenya: Fantastisk safari-område, hvor du kan se alle savannens dyr (guidede safariture). Slut eventuelt af på et luksushotel i Mombasa. Perfekt til at kombinere oplevelser og afslapning.
 23. Khao Lak, Thailand: Hvide sandstrande, smukke omgivelser og kolde, billige(!) cocktails. Lækker thaimad til ingen penge og store, luksuriøse resorts. Egner sig særligt godt til et vinter-get-away i starten af året.
 24. Alanya, Tyrkiet: Gode, billige hoteller i god afstand til centrum. Meget varme sommertemperaturer. Stort set solgaranti.
 25. Obzor, Bulgarien: Roligt område med få (men gode) hoteller. Er 40 minutter væk fra Sunny Beach, hvilket giver mulighed for et festligt byliv om aftenen/natten og ro og afslapning om dagen.
 26. Berlin: Tyskland: God til kortere ture. Nemt og (relativt) billigt at komme til. Oplagt til kultur, shopping og café besøg om dagen og fest om aften.
 27. Bad Gastein, Østrig: Oplagt skidestination i vinterhalvåret med gode bakker. Mulighed for at køre dertil enten i bil eller bus. Fly kan tages til Salzburg og så tog/bus derfra. Har et festligt natteliv.
 28. Isla de Margarita, Venezuela: En alternativ måde at få krydset Sydamerika af på listen af lande, du har besøgt. Smukke caribiske strande med sol året rundt. Egner sig perfekt som rejsemål i vinterhalvåret.
 29. Sydney, Australien: Et absolut must, hvis du spørger mig. Australiens mest berømte by er fantastisk, blandt andet på grund af Operahuset. Bevæger du dig lidt ud fra centrum kan du også opleve storslået natur!
 30. Melbourne, Australien: The Great Ocean Road er grund nok i sig selv til at tage til Melbourne. Spot vilde kænguruer og koalaer, mens du beundrer den smukke kystlinje.
 31. Cairns, Australien: Perfekt, hvis du elsker smuk natur og varme temperaturer. Dyk med havskildpadder og se smukke koraler i Great Barrier Reef. Daintree Rainforest er klart også et besøg værd!

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem