“4 måder, hvorpå du kan investere i dig selv i 20'erne”

Som vi alle ved, kan 20’erne være en ret så stressende tid. Det er her, vi skal træffe mange af vores vigtige beslutninger i livet, og til tider er selvforkælelse det sidste, vi har i tankerne. Undervejs i 20’erne har jeg lært, at for at finde balance og stabilitet, skal jeg investere i mig selv. Og her mener jeg selvfølglig også en makeover hos frisøren eller lækker frokost, men også at finde dybere måder til at få det godt. I løbet af de seneste par år har jeg prøvet at flytte til London, begyndt at svømme igen og målrettet gået efter at opnå min passion i livet. 

Her er min liste med fire måder, hvorpå du kan investere i dig selv i 20’erne. 

1. Tal med en terapeut eller psykolog

I 20’erne oplever vi alt fra store forandringer som flytninger og det første voksenjob – hvilket gør det helt normalt ikke at være 100 procent settled endnu. Hvis det hele bliver lidt for meget, er en unik mulighed for en investering i dig selv en terapeut eller psykolog. Jeg er stor fan af at tale om tingene, da det for mig betyder, at jeg lærer, hvordan jeg skal få vendt det negative til det positive og leve mit bedste og sundeste liv. Med så meget der sker i 20’erne, er terapi en fantastisk måde for mig at investere i mig selv. 

2. Find en sport, som du elsker

At investere både din tid og penge i en sport, som du virkelig elsker, er enormt vigtigt for dit mentale og fysiske helbred. I 20’erne formes vores vaner, og sport og motion er bestemt en vane, vi skal have resten af livet. 

3. Tal med en karrierevejleder 

Med alle de mange muligheder i dag, kan det være enormt svært at finde ud af, hvad det egentlig er, vi vil med vores liv. Efter gymnasiet vidste jeg ikke, hvad mit næste step var, hvilket selvfølgelig endte ud i, at jeg droppede ud af den uddannelse, jeg havde valgt, efter blot tre måneder. Jeg fik siden hen talt med en karrierevejleder, og vi fik sammen sporet mig ind på, hvad min passion i livet var. For at være ærlig vidste jeg det godt i forvejen, men det var rart at få noget klarhed og skabt en plan for, hvordan jeg skulle nå dertil. 

4. Få dig en spændende hobby 

Til tider kan arbejde godt føles som arbejde, og jeg synes, at det er guld værd at have et liv ved siden af arbejdet. Om det er en begrænset eller permanent hobby, er det vigtigt, at du laver noget, du nyder, som ikke er et arbejde. Udover at jeg læser mange bøger og udforsker nye og gamle film, startede jeg til klaver sidste år, efter jeg havde gået i uendeligheder og tænkt på at gøre det. 

Der er så mange forskellige måder hvorpå, du kan investere i sig selv i 20'erne. Hvordan vil du investere i dig selv?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Helenes hjørne

Helene er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er pjattet med shopping, rejser og hendes hund Henrik. Den perfekte dag går ud på at sove så længe som muligt, skrive lækre artikler, gå rundt og hygge om sin nye lejlighed og spise ude med kæresten – helst sushi eller burger.