“6 ting, jeg gør til koncerter, som jeg synes gør oplevelsen lidt bedre”

koncert, Ed Sheeran
Ed Sheeran er en af de koncerter, som jeg vil huske længe!© Privatfoto

 

Jeg ELSKER at tage til koncerter. Det fylder mig med glæde, og jeg har mødt nogle helt vildt søde veninder til koncerter og gennem fan-kultur. Jeg vil ikke sige, at jeg er en kæmpe ekspert, men jeg har helt sikkert gjort mig nogle erfaringer, som er med til, at jeg nu ved, hvordan jeg gerne vil gå til koncert. Jeg er kommet frem til specifikt seks ting, som jeg synes gør koncertoplevelsen lidt bedre. 

1. Jeg undersøger, om der er nogle fan-projekter, som jeg har lyst til at være del af

Det er langt fra alle koncerter, der har et fan-projekt, men når der er, så er det meget sjovt at deltage i. Kunstnerne synes ofte selv, at det er ret fedt, og jeg synes, at det er sjovt at være en del af det fællesskab. Det ser også vildt flot ud, når alle har sat en farve over deres mobil-lygte og vifter den i luften. 

2. Jeg kommer gerne tidligt

Mange hader at stå i kø, og okay, det er måske ikke det fedeste i verden, men hvis du gerne vil have en god plads, kan det være nødvendigt, så hvorfor ikke få det bedste ud af det! Jeg synes, det er ret hyggeligt i køen. Tænk på, at alle andre i køen også er vildt passioneret omkring den kunstner, som skal optræde. Det skal de næsten være for at ville stå i kø i flere timer for en god plads. Jeg pakker gerne strategisk til køen, og det vil sige, at jeg gerne har et tæppe med til at sidde på, kortspil til hygge og mentos til at dele ud. Jeg har erfaret, at det er en god ice-breaker at spørge, om dem foran og bagved vil have nogle mentos eller spille lidt kort. Det er desuden ofte en fordel, for folk er derefter ofte søde til ikke at skubbe, og generelt bliver koncerten en større fest med de nye venner.

3. Jeg placerer mig strategisk, hvis jeg har ståplads

Hvis jeg har stået i kø hele dagen, så vil jeg gerne så langt frem som muligt. Der er bare en god stemning oppe blandt dem, som kan alle sangteksterne udenad. Det er også her, hvor security ofte deler vand ud, og hvor du faktisk har en chance for at få noget. Det kan dog til tider være lidt presset. Så hvis jeg ved, at det er en dag, hvor jeg ikke kan overskue presset, så er mit bedste råd at trække bagerst. Gerne modsat den side, hvor indgangen er, for der er ofte lidt færre mennesker her. Når du står bagerst, så er der plads til at trække vejret, gå i baren for at hente forfriskninger, og du kan ofte se bedre, end hvis du står lige op ad de andre koncertgæster. 

4. Jeg har en fest!

Jeg kan godt have tendens til at blive lidt for bevidst om, hvad andre tænker om mig, men det er som om, at jeg glemmer det, når jeg skal til koncerter. Jeg har betalt for at se en artist, som jeg virkelig godt kan lide, og så er der ikke nogen, der skal fortælle mig, hvordan jeg skal agere. Koncerter er mit helle og mit frirum, så hvis jeg vil danse lidt, så skal jeg da bare gøre det, så længe det ikke går ud over andre. De fleste har også alt for travlt med koncerten til at holde øje med, hvordan du lige bevæger dig. Den gode stemning plejer desuden gerne at smitte dem omkring positivt, så det er jo kun en fordel.

5. Jeg vælger 1-2 sange, som jeg gerne vil have på video

Det er så nemt at falde i og komme til at se hele koncerten igennem en skærm. Den fejl har jeg lavet mange gange. Derfor er jeg begyndt at udvælge to sange på forhånd, som jeg gerne vil have et minde om. Det er derfor kun til disse sange, hvor jeg trækker min mobil frem. På den måde er det nemmere at være til stede i momentet, og der er mere tid til at danse, hygge og synge med. 

6. Jeg køber en t-shirt som minde

Til samtlige koncerter, jeg har været til, så har jeg købt en koncert-t-shirt, hvor koncertdatoerne fremgår bag på trøjen. Det er mit lille minde om en virkelig sjov aften. Jeg har tilmed købt t-shirts til koncerter, hvor jeg tog med for min kærestes eller veninders skyld, men den Sum 41 t-shirt og Justin Bieber t-shirt holder jeg stadig kær. Det er dog begyndt at blive lidt svært at finde plads til de 27 t-shirts (and counting) i tøjskabet. 

Marias meninger

Maria Dalby Kamper er praktikant på Woman.dk som en del af sit studie. I en alder af 25 år har hun, ifølge hende selv, allerede haft fire kvartlivskriser, men hun holder humøret højt. Hun elsker hunde-videoer, true crime og koreansk musik. Til en fest finder du hende oftest på dansegulvet eller bag baren, hvor hun blander en drink, som hun har hørt om på TikTok.