“7 ting, jeg fremover vil tage som tegn på, at jeg har for travlt i hverdagen”

Visnet plante
Når min Aloe Vera plante ser sådan her ud, er det et dårligt tegn... © Privatfoto

For tiden befinder jeg mig lidt i en bobbel, hvor jeg føler, at jeg har rigtig travlt hver eneste dag. Følelsen skyldes nok især, at jeg lige nu har et speciale, der konstant hænger over mit hoved som en lille irriterende sky på en ellers solrig dag. Og selvom det også kan være rart (og en sjælden gang endda hyggeligt) at strukturere min egen tid, så har jeg opdaget, at jeg generelt har en tendens til at forsømme de sjove ting i livet, når jeg selv føler, at jeg har 1000 ting at se til... Okay, som i virkeligheden nok bare er fem ting. Måske tre. 

Og det er vel også fint i perioder – men da min kæreste (som jeg egentlig er forlovet med, men stadig kun kan finde ud af at kalde min kæreste) forleden sagde til mig, at jeg både før specialet og højst sandsynligt også efter vil komme sige “efter det her, så får jeg tid”, opdagede jeg, at jeg nok har et lillebitte problem. 

Er jeg bare dårlig til at planlægge? 

Jeg fanger tit mig selv i at være lidt misundelig på de personer på min Instagram, der bare er tredobbelt så overskudsagtige, som jeg selv er. De nybagte mødre, der spiser hjemmelavet brunch med andre nybagte mødre hver lørdag, eller de medstuderende, der både kan løbe daglige ture og bage knækbrød midt i en eksamensperiode.

Men i stedet for at blive ved med at tro, at alle disse folk må have en hemmelig rabatkode til syv ekstra timer i døgnet, er jeg nu kommet frem til andre konklusioner. Til dels er jeg måske lidt dårlig til at planlægge. Måske har jeg slet ikke så travlt, som jeg tror. Men derudover har jeg mest af alt nok bare en tendens til at nedprioritere de ting, der bare gør hverdagen lidt sjovere. Og det er jo en skam! 

Tid til at lave sjove ting-tjeklisten 

Så fra nu af vil jeg gøre mit allerbedste for at huske mig selv på at lave sjove ting og at tage en velfortjent pause – hellere en gang for ofte end for lidt. Men hvordan skal jeg gøre det, når jeg nu er så ufattelig dårlig til at minde mig selv om at tage det roligt?

Jeg vælger at prøve med en tjekliste! Så nu har jeg noteret syv seriøse tegn på, at jeg åbenbart igen har været så optaget, at jeg har glemt at se mig omkring. Så når jeg næste gang kan krydse et eller flere af disse syv punkter af, kan jeg huske mig selv på, at jeg lige skal have lidt mere tid til livet:

1. Når mine stakkels planter igen viser tydelige tegn på omsorgssvigt. De grønne spirer er de mest levende ting, jeg har at tage mig af (heldigvis – ellers ville der jo være fuldstændig krise). Og når de begynder at hænge eller at få gule blade, er det vist et tegn på at tage en pause. 

2. Når jeg tilfældigvis opdager, at jeg har de samme joggingbukser på for femte dag i streg. I øjeblikket er dette i hvert fald et af de tydeligste tegn på, at jeg har siddet i min specialehule lidt for længe. 

3. Når vasketøjskurven bugner – selvom jeg kun har haft joggingbukser på i dagevis. Når dette sker til trods for mit minimale tøjbrug, er det virkelig tid til at genoverveje mine prioriteringer. 

4. Når mine veninder eller forældre ringer over Messenger, og jeg ikke føler, at jeg har tid til at snakke. For der skal være tid til dem, der betyder noget. 

5. Når jeg kigger på mine negle eller hud og samtidig tænker, at jeg ikke har tid til et lille “zen”-øjeblik med neglelakspåføring eller ansigtsmaske. Kæmpe faresignal! 

6. Når Wolt igen igen bliver min bedste ven. Især hvis jeg lige har bestilt en ti dages BilkaToGo-ordre, fordi jeg netop ikke føler, jeg har tid til at handle ind på andre måder... Men åbenbart heller ikke har tid til at lave mad som et normalt menneske. 

7. Når min watchlist på Netflix overstiger min selvsatte grænse på 15 gemte titler. Fuldstændig uacceptabelt! Tid til lidt bingewatching og en mere afbalanceret hverdag. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hennys hjerterum

Henny er studentermedhjælper og tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter. 

 

Du vil (garanteret) også kunne lide