“8 livsgoder, jeg tog en anelse for givet, inden jeg blev gravid”

© Privatfoto

Normalt er min mave fyldt med popcorn, pasta og hvede øl, men lige nu er jeg også ved at gro et lille menneske i min mave (og det er jo så vildt, at kvinder kan det). Lad mig lige starte med at slå fast, at jeg virkelig glæder mig til, at min kæreste og jeg skal være forældre. Nuvel, jeg er lidt skræmt over at skulle presse en kommode ud ad en alt for lille udgang, men ja, ellers glæder vi os.

En ny boss i firmaet

Du kender det sikkert. Det der med, at du virkelig finder ud af, hvor meget du har taget din frie vejrtrækning gennem næsen for givet, når du bliver fyldt med snot. Det er i hvert fald det tidspunkt, hvor det altid går op for mig, at jeg skal huske at værdsætte min frie vejrtrækning hver dag, når den endelig kommer tilbage.

Sådan nogle “det burde jeg have værdsat”-momenter har jeg også haft en del af de sidste fire måneder, hvor jeg har huset en fremmed, og min krop pludselig har opført sig en anelse anderledes. Selvom jeg elsker at lave et nyt liv, så er der altså også et par ting, jeg savner fra min tilværelse, inden jeg fik en beboer i min etværelses lejlighed.

1. Jeg savner at sove på maven. Jeg har vinket farvel til søvn på maven. Og det er en ganske hård og tårevældet affære, når jeg ellers har været en trofast mavesover, inden jeg fik en ny lejer.

2. Jeg savner at nyde et glas kold vin med veninderne. Nu kan jeg bare kigge misundeligt på mine veninders glas vin. Nå, mig? Nej, bare en Pepsi, tak. For jeg kan selvfølgelig godt forsvare at få lidt ekstra sukker, når nu jeg ikke må få druesaft indenbords.

3. Jeg savner at have det fint (alle hverdage i hvert fald). Jeg troede, jeg ville slippe for følelsen af tømmermænd som gravid. Alligevel har jeg vandret rundt med en fornemmelse af at have tømmermænd on/off de sidste par måneder, fordi ‘morgenkvalme’ aldrig har været forbeholdt morgener.

4. Jeg savner at være bekymringsfri. Jeg har så klart tidligere bekymret mig. Det var mest bare om jeg kunne nå hjem til endnu et afsnit af You, inden jeg burde sove. Men nu bekymrer jeg mig om, om jeg maser babyen, når jeg ligger på maven, om den tager skade af benzinlugten, om den kan lide pizza, når jeg skovler det ind (indsæt selv mere).

5. Jeg savner at vågne op frisk og veludhvilet. De nattelige toiletbesøg starter tidligt, og de mange opvågninger gør, at mine poser under øjnene allerede er på størrelse med fem fyldte indkøbsposer. Jeg troede først, jeg ville mangle søvn, når baby havde meldt sin ankomst.

6. Jeg savner mine bryster. Min kæreste har det selvfølgelig ret fedt over, at de er blevet virkelig store og faste, men det er kun indtil at han får et ’nok se ikke røre’ med på vejen, fordi selv den mindste bevægelse nærmest gør ondt.

7. Jeg savner at dufte godt. Der var ingen, der havde fortalt mig, at jeg sveder mere, når der er baby ombord. Det hænger ingenlunde sammen med, at det frarådes at bruge parfume i mit tilfælde.

8. Jeg savner at kunne styre mit humør. Jeg anede ikke, at jeg kunne blive SÅ ked af, at der ikke var flere saltstænger tilbage.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Amalias anekdoter

Amalia Kristiansen er Woman.dks tidligere praktikant. Hun er en 27-årig midtjyde, der har forvildet sig til København, hvor hun nu bor på Vesterbro. Amalia er i et livslangt (og lykkeligt) forhold med popcorn, som hun ofte spiser sammen med en kold weissbier – to ting hun har en stor svaghed for.