“9 grunde til, at jeg hvert år glæder mig til efteråret”

Efterårstræer, en kop varm kakao
Der er så mange gode ting ved efteråret! © Privatfoto

1. Naturen forvandles og får en smuk farvepalet af gyldne toner. Selvom træer og blomster er vildt flotte, når de er fulde af liv om foråret og sommeren, er der bare noget magisk over de faldende blade, der pryder alle gader og fortover. 

2. Luften føles friskere. Det kan godt være, at efteråret byder på både mørke, regn og vind, men med de køligere temperaturer følger også et behagligt lag af friskhed, som gør enhver efterårsgåtur til en fornøjelse – når altså jeg har lyttet til de gamle husmorråd om at tage ”ordentligt tøj på”. 

3. Efterårstøjet kan (endelig) findes frem igen. Yes, nu er det endelig tid til at hoppe i de nye støvler, jeg nåede at købe tidligere på året, lige da vejret pludselig steg med 15 grader. 

4. Med efteråret følger en underlig (men god) følelse af en ny begyndelse. Denne følelse har fulgt mig lige siden folkeskolen, hvor efteråret var forbundet med et nyt skoleår og derfor en ny start. Er det kun mig, der stadig får lyst til at købe en ny notesblok hvert efterår? 

5. En times mere søvn? Ja, tak! Selvom det hele kan føles meget mærkeligt og forkert morgenen efter, at klokken pludselig ændres til vintertid, tager jeg altid gerne imod en times ekstra søvn. Det er jo lækkert! Lige indtil vi alle mister den igen i den anden ende... 

6. Generelt er det ret lækkert at sove om efteråret. Der er nemlig ingen sol, der afbryder skønhedssøvnen klokken fem om morgenen. 

7. At se film under dynen en hel dag er 100 procent acceptabelt. Vejret er jo vildt dårligt udenfor! 

8. Og endelig er det tid til at gå all in på både stearinlys og varme drikke. Hvad er bedre end en varm kop kakao eller en lækker efterårsdrink på en kold aften? 

9. Nedtællingen til jul sætter for alvor ind. Efteråret betyder, at det snart igen er tid til at indtage store mængder af mandariner, pebernødder og småkager, og at juletoner med Mariah Carey og Michael Bublé venter lige om hjørnet. Nu har jeg også KUN ventet et år! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hennys hjerterum

Henny er i øjeblikket barselsvikar på Woman.dk, hvor hun sidder som digital redaktør. Tidligere har hun været ansat som både studentermedhjælper og praktikant. Hun er en nordatlantisk øboer, der har startet nye eventyr på det danske fastland. Hun elsker at gå sent i seng og sove til middag, og hun bilder sig selv ind, at hun er minimalist, selvom hendes lejlighed i virkeligheden er fyldt til randen af tøj, genbrugsting og 70 forskellige tevarianter.