9 ting, vi følsomme typer gerne vil have, at vores venner skal vide

Maria Denise Christoffersen journalist på Woman
© Woman

1. Vi tænker over det, du siger – tusind gange. En henkastet bemærkning? Til os? No such thing. Vi husker alt, hvad du siger, og gemmer det et sted dybt inde. Både det søde, det spydige, det sjove og det hemmelige.

2. Vi kan ikke være ligeglade. Når vi sommetider ligger vågen om natten, er det fordi, vi tænker over noget, der er sket, og hvordan vi kunne have reageret bedre – især overfor dem, vi holder af. Lyder det anstrengende? Det er det. Men det er jo sådan, vi er bygget. Og det er også det, der gør os til gode veninder, døtre og kærester.

3. Bare fordi vi begynder at græde, betyder det ikke, at du skal trøste. Hvis du for eksempel fortæller om et dødsfald i din familie, og vi begynder at græde, mens du taler, skal du bare snakke videre. Vi føler bare så meget med dig, at vi ikke kan holde vores egne tårer tilbage. Det er ikke fordi, vi prøver at stjæle opmærksomheden (og netop fordi vi er så følsomme, ville vi hade, hvis du troede, at det var tilfældet!).

4. At være følsom er ikke det samme som at være svag. Hvis du tror det, tager du grueligt fejl. Som i grueligt.

5. Vi glemmer indimellem, at det kan være svært for andre at sige undskyld/tak/jeg elsker dig. Vi kan godt blive lidt skuffede, når andre ikke bare snakker derudad om deres følelser… eller udviser samme omtanke, som vi selv gør. Men vi arbejder med det. Og vi husker os selv på, at du sikkert godt kan lide os, selvom du ikke altid siger det så direkte som vi.

6. At være følsom er ikke det samme som at være nærtagende. Vi kan godt tage imod kritik. Og vi kan godt tage en joke. ...Vi glemmer den bare aldrig. Så ved du det.

7. Tager du i byen med os, så forvent en del kærlighedserklæringer. Du er vores bedste ven. Ever! Vi eeelsker dig, og du er rigtig pæn.

8. Hvis nogen sårer vores venner, kan du roligt regne med, at vi eksploderer af raseri. Vi planlægger allerede, hvordan de stoddere skal straffes – Dexter-style!

9. STOP med at sende os rørende videoklip! ...med mindre du vil ødelægge vores mascara. Vi kan ikke tåle at se videoer, hvor en lam far overrasker sin datter ved at føre hende op ad kirkegulvet. Eller facebook-opslag fra en dyrekennel, hvor en gammel hund er den eneste, der ikke er blevet adopteret til jul. Det er for meget for os. Seriøst. Så stop.

Denises detaljer

Maria Denise er tidligere journalist på Woman. På trods af sine 32 år elsker hun alt med sukker i og glimmer på – og hendes poptøsehjerte banker for Robbie Williams. 
Her skriver hun om de ting i livet, der giver hende glædesrus, koldsved - og alt derimellem.