At bosætte mig sydpå var en af mine bedste beslutninger

© Privatfoto

Der er ret mange, der vælger at tage et sabbatår (eller to, tre stykker), når de færdiggør en gymnasial uddannelse. Nogle vælger at bruge året på at arbejde og lave sig en solid opsparing, mens andre vælger at rejse jorden rundt (mindre kan også gøre det). Jeg gjorde en god blanding.

Arbejd, arbejd – og så rejs!

Det koster jo penge at rejse, og de penge hang ikke på træerne – desværre. Det krævede godt et halvt års arbejde som medhjælper i en børnehave og weekendarbejde i Føtex efter gymnasiet, inden jeg kunne få råd til flybilletten til Barcelona og én måneds bartenderskole (Den tur er i øvrigt en af mine bedste ferieminder).

Jeg har altid haft en forkærlighed for Spanien, dets sprog og kultur, og det var derfor oplagt, at det var dét land, mit sabbatår skulle tilbringes i. Min måneds ophold i Barcelona var startskuddet til et i alt fem måneders ophold i det spanske, hvoraf de fire af dem var helt nede sydpå i Malaga. Det viste sig at være en rigtig god beslutning!

Spanien er en fantastisk destination

Jeg forelskede mig i Malaga på en tur med mine veninder sommeren forinden, og var derfor opsat på, at det var dér jeg skulle afprøve mine ny-tillærte bartender-skills. Efter Barcelona fløj jeg derfor direkte til Malaga i håb om at finde arbejde – det gjorde jeg ikke, da det var ude for sæson (oktober).

Jeg nåede dog at komme til jobsamtale på en bar, hvor jeg efterfølgende blev og drak en drink (Ja, all by my self). Her kom en sød, jævnaldrende pige hen til mig, og jeg havde bestemt ikke regnet med, at hun skulle blive en af årsagerne til, at jeg fem måneder senere valgte at tage mod Malaga igen.

Hun, Amy, var åben, snaksaglig og på få dage havde jeg fået en ny veninde, der selv arbejdede på en bar i byen Benalmádena, når det var sæson. En bar, der skulle vise sig at blive min nye arbejdsplads.

Nogle af de piger, som jeg havde fornøjelsen af at arbejde sammen med – Amy som nummer to fra højre

Jeg fik minder – og venner – for livet

Fra altid at have boet hjemme i trygge rammer, fået huslejen betalt og mad på bordet, var en seriøst omvæltning på vej. I Barcelona var jeg en del af et fællesskab med en masse andre unge, der boede under samme tag og lavede alt sammen. I Malaga var jeg bare mig. Og så alligevel ikke helt.

For gennem mit nye, irske arbejdsplads lærte jeg en masse skønne mennesker at kende – og gennem dem lærte jeg endnu flere at kende. Pludselig var jeg en del af et stort fællesskab af bosatte skotter, irer, englændere og spaniere, selvfølgelig. De relativit få penge, som jeg tjente på mit arbejde som bartender, gik ubeskåret (okay, udover også til husleje og mad) til at have det sjovt i hverdagen – både med nye venner og de fra Danmark, der kom på besøg. Dét var en anden fremragende ting ved at bosætte sig i Spanien: du er aldrig mere end et par timer væk fra dem derhjemme.

Gør det – også selvom det kan virke skræmmende

Jeg tog af sted med store forventninger om, at de fire måneder ville være fantastiske – og jeg blev bestemt ikke skuffet. Mit liv i Spanien var i sandheden min udenlandske drøm, der gik i opfyldelse! Den oplevelse under jeg alle at få. 

Selvom det kan virke skræmmende at rykke teltpælene op og flytte til et helt andet land, så lærer du virkelig noget om dig selv – og andre mennesker – når du bevæger dig ud i verden. Og det er altså ikke for sent, bare fordi dit sabbatår måske for længst er passeret. Måske du kan gøre det som et led i studiet, over sommeren eller bare som en pause fra hverdagen herhjemme?

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem