“Derfor er det ikke så skidt igen at blive 25”

© Privatfoto

Om ikke så længe bliver jeg 25. En ret stor milepæl, hvis du spørger mig. Jeg ved egentlig ikke helt præcist, hvad det er, der gør 25 så specielt. Måske det mest handler om, at jeg bevæger mig længere og længere væk fra mit teenage-jeg og nærmer mig de 30 (der efter min overbevisning er en meget voksen alder!).

Jeg kan tit føle, at jeg er i en midttyver-krise, hvor jeg bruger enormt meget energi på at stresse over fremtiden, om hvornår det er bedst at få børn og om det økonomisk giver mening at leje eller eje en lejlighed som studerende.

Jeg bruger faktisk så meget energi på det, at jeg har besluttet mig for at se på, hvorfor det ikke er så slemt igen at ramme den halv-runde alder.

Så her kommer otte gode ting ved at blive 25: 

1. Jeg er ét år tættere på at gennemføre studiet

Bevares, det var jeg også sidste år, og det har måske ikke specifikt noget med det at blive 25 at gøre. Men det er et faktum, at jeg om ikke så længe igen skal ud og have fultidsløn på et arbejde, jeg har gjort mig klog på gennem mange år.

2. Mine veninder begynder at få børn

Og selvom jeg selv ikke heeelt er der endnu, så elsker jeg tanken om, at caféturene bliver beriget med en sød lille baby, og jeg glæder mig afsindigt til at tage en ’moster/tante’-titel på mig.

3. Det lyder voksent at være 25 år

Det er både skræmmende og fedt at blive stemplet som ’voksen’. Selvom jeg ikke nødvendigvis ser mig som mega-voksen, så kan jeg godt lide den ‘respekt’, der følger med alderen. Det er, som om jo ældre du er, jo mere vis regner folk dig for.

4. Jeg har lært, hvad gode venskaber indebærer

Efter 25 år med utallige venskaber – nogle stærkere end andre – har jeg lært, hvad der for mig er det vigtige i et venskab. Det har også gjort, at jeg er blevet bedre til at vælge de mennesker til, der er gode for mig, og bruge mindre krudt på dem, der ikke er.

5. Min krop takker mig for at gå mindre i byen

Jeg er gennem de sidste par år gået mindre og mindre i byen i weekenderne – noget min krop helt sikkert sætter pris på. Det er ikke, fordi byturene så stopper brat, når jeg rammer 25, men jeg fornemmer, at jeg kun vil få en større lyst til at hygge med Netflix på sofaen eller en god middag ude fremfor at drikke tequila-shots fredag efter fredag.

6. Til gengæld vil jeg sætte større pris på byturene

Netop fordi byturene sker sjældnere og sjældnere, så er der også bare en tand federe, når jeg endelig skal afsted (at tømmermændene så rammer dobbelt så hårdt, som for fem år siden, det kunne jeg godt undvære).

7. Jeg er gammel nok til at finansiere en rejse – og ung nok til at kunne tage af sted

Det her er muligvis mit favoritpunkt. For som 25-årig, halvvejs inde i mit studie og med et studiejob ved siden af, så har jeg nu de absolut bedste forudsætninger for at tage på lange rejser – fleksibiliteten som studerende er guld værd.

8. Jeg sætter større pris på mit parforhold

Jeg har fra dag ét af elsket min kæreste enormt højt. Men det er, som om jeg, i takt med at jeg bliver ældre, sætter mere pris på ham for hver dag, der går. Nu rammer jeg 25, har været sammen med ham i snart fem år og er så taknemlig for, at jeg har fundet manden, som jeg skal dele resten af mit voksenliv med.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem