“Du er ikke krævende, fordi du har forventninger til din partner”

Sarah spekulerer over, hvorfor det er vigtigt at stille krav til hinanden.
Sarah spekulerer over, hvorfor det er vigtigt at stille krav til hinanden.© Woman

 I sidste uge skrev jeg om fyres forventninger til dem selv, når de er i et forhold. Det fik mig til at spekulere over, om det i virkeligheden er mine manglende forventninger til de fyre, jeg dater, der er problemet?

Du får, hvad du giver

For når jeg siger “Det er helt fint, det skal du ikke tænke på”, efter han har aflyst endnu en date for tredje uge i træk, så giver jeg samtidig udtryk for, at jeg alligevel ikke forventede andet af ham. Og hvis det er min tilgang til vores relation, hvordan skulle jeg så kunne regne med at få meget mere end det fra hans side?

Jeg ville jo ikke være krævende. Men den dag, jeg begyndte at nedprioritere mine behov til fordel for hans, var samtidig begyndelsen på enden af vores forhold. 

“Dine behov er ligeså vigtige som hans. Du må gerne – du faktisk skal – stille krav til ham for at jeres forhold kan fungere” var derfor også mit svar til min veninde, da hun ringede og sagde, at hun følte, hun var for krævende over for sin kæreste.

Du er ikke krævende

Og det fik mig til at tænke over, hvorfor vi ser det som værende negativt at kræve noget af hinanden? Vi kommer ikke udenom, at det for os kvinder blandt andet bunder i det kvindesyn, der har hersket op gennem historien.

Men kvinder er ikke sat i verden for at please mænd.

Og du er ikke krævende, fordi du har forventninger til din partner. Det er universelt, at vi har brug for at føle os set og anerkendt i vores relationer, hvis ikke vi skal ende med at blive ligeglade med hinanden.

Dine behov er vigtige

Det er vores forventninger til hinanden, der binder vores relationer sammen. Det er det, der gør, at vores forhold ikke smuldrer. Ligesom kærligheden bliver holdt i live af lysten til at opfylde hinandens behov for at blive set og anerkendt.

For ved du, hvad der sker, når du ikke respekterer dine behov nok til at kræve noget af din partner? Du bliver ligeglad. Du bliver ikke længere skuffet eller ked af det, når han eller hun aflyser. Og har du så overhovedet lyst til at være i jeres forhold? Jeg havde ikke.

Og det er netop derfor, at vi skal fortælle vores partner, hvad vi forventer af ham eller hende. Hvis ikke vi kan kræve noget i forholdet ved at forvente noget af hinanden, så kan vi ligeså godt være alene.

Vil du ikke gå glip af næste klummeindlæg, andre spændende og artikler og brugbare guides? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Sarah spekulerer

Sarah er praktikant på Woman.dk. Hun er 23 år. Hun elsker kaffe, croissanter og lange gåture med sine veninder, og så læser hun hellere en bog end ser en film. Sarah skriver om dating, sex og kærlighed.

Læs mere fra samme kategori