“Du skal ikke ghoste mig, og du skal ikke give mig “It's not you, it's me”-undskyldningen”

Sarah Østbjerg
Hvorfor har vi så svært ved at give en afvisning?© Woman

I sidste uge kom jeg ind på én ting, du i hvert fald (ikke) skal gøre for at finde ud af, om din flirt er vild med dig, da jeg spekulerede lidt over, hvorfor det er så svært at sige ”Jeg kan godt lide dig. Kan du også lide mig?” til et andet menneske.

Og det fik mig faktisk til at spekulere over den omvendte situation. 

En egocentreret afvisning

For nogle år siden var jeg utroligt dårlig til at afvise fyre. Jeg pakkede det altid ind. Oftest i den klassiske “Jeg har lidt travlt for tiden”- eller “Jeg ser en anden”-undskyldning. Og jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det. Vel i bund og grund, fordi jeg ikke ville såre ham, der nu havde brugt sin energi på at invitere mig med på date.

Men helt ærligt, så er det da en smule egocentreret at tro, at hele hans verden ville bryde sammen, bare fordi jeg takkede nej til at gå på date med ham. Derfor siger jeg det i dag, som det er. 

Hvis jeg ikke har lyst til at ses igen efter første, anden, tredje eller gud ved hvilket nummer date, så siger jeg “Det har været hyggeligt, men jeg synes ikke, vi skal ses igen.” Og så er den ikke længere. 

Vi matcher ikke med alle, vi har ikke kemi med alle, og det er okay. Vi behøver ikke at undskylde det eller pakke det ind. 

Den perfekte afvisning

Sådan vil jeg også meget hellere selv modtage en afvisning. Du skal ikke ghoste mig, du skal ikke give mig “It's not you, it's me”-undskyldningen, og du skal slet ikke sige, at du har lyst, når du i virkeligheden ikke har. 

Du sårer mig ikke. Jeg ved godt, at det ikke handler om mig, og at jeg er god nok, som jeg er, så du behøver ikke at beskytte mig. 

Når det så er sagt, så er jeg selvfølgelig ikke uden følelser, og jeg kan sagtens blive ked af at blive afvist. Men det handler aldrig om dig, der afviser mig. Det handler om noget helt andet, som du ingen indflydelse har på.

Til gengæld har du indflydelse på det, hvis du giver mig mixed signals. For så går jeg rundt med et virvar af tanker i forsøget på at finde ud af, om jeg er købt eller solgt.

Og lige netop derfor, lader jeg dig ikke slippe afsted med en flad afvisning, som “Du er vildt sød, og det har ikke noget med dig at gøre, men jeg drikker ikke øl”, når jeg, efter vores one night stand, spørger, om du har lyst til, at vi ses igen til en øl. Nej, så spørger jeg dig så direkte og kontant, som jeg kan, så du er nødt til at face din frygt, for at et andet menneske nu skal tænke dårligt om dig.

”Har du lyst til at ses igen?”. Ja eller nej.

Imens du venter på, at det igen bliver torsdag, og jeg spekulerer lidt videre over mit og dit kærligehedsliv, så kan du læse mine andre indlæg her, besøge min Instagram eller tilmelde dig Womans nyhedsbrev.

Sarah spekulerer

Sarah er praktikant på Woman.dk. Hun er 23 år. Hun elsker kaffe, croissanter og lange gåture med sine veninder, og så læser hun hellere en bog end ser en film. Sarah skriver om dating, sex og kærlighed.

Du vil (garanteret) også kunne lide