“Er det bare mig, eller er FOMO-følelsen meget værre om sommeren?”

Pige på altan
Hvordan er din sommerfølelse? © Privat foto

Den danske sommer er skøn! Jeg kan have klipklapper på, jeg slipper for at pakke mig ind i hvad der føles som 30 lag tøj for at holde varmen, og der findes ikke et limit for mængden af koldskål med (knuste) kammerjunker, jeg kan spise. 

MEN, er det bare mig, eller ligger der altid et ekstra socialt pres på ens skuldre i sommermånederne? Om sommeren får jeg en følelse af, at jeg absolut skal sidde udenfor på en lille hyggelig fortovscafé og drikke kaffe til overpris, hver eneste gang temperaturen overstiger 20 grader. Og hvis jeg – af den ene eller den anden årsag – ikke lige har en hyggelig aftale en dag, hvor vejret ellers er strålende, og gaden summer af liv, så kan jeg pludselig føle mig fuldstændig alene. 

Er FOMO værre om sommeren?

For mit vedkommende må det være et klart ja! Bare tanken om at misse et arrangement med fadøl og solbriller i håret er nok til at give mig kuldegysninger helt ned ad ryggen. 

Jeg tror, at FOMO-følelsen kommer, fordi der (desværre) kun er tre måneder om året, juni, juli og august, hvor det danske vejr tillader, at jeg kan sidde udefor om aftenen uden at fryse fingrene af. Og derfor er det jo også livsnødvendigt at få så meget ud af de 90 dage som muligt! 

Og når jeg engang imellem bare har lyst til at ligge i min seng og se Bachelorette, så overtager min dårlige samvittighed over ikke at være udenfor og nyde de lyse aftener så meget, at jeg nærmest bare må finde på et eller andet at lave. Selvom jeg egentlig bare gerne vil ligge i sengen, altså, det er jo for dumt – men hvad kan jeg gøre ved det? 

Denne følelse er særligt blevet forstærket, efter jeg er flyttet ind til København, hvor enhver lejllighed vitterligt bliver fejret. ‘Det er onsdag, og solen skinner’ – det skal fejres! Eller; ‘der er kun en uge til sommerferie’ – det må vi da hellere lige nyde. Sågar; ‘jeg fik ikke en bøde i bussen’ – de penge skal da bruges på en café... 

Mit bedste tip mod FOMO

Gennem de seneste år har jeg lært, at det bedste tip mod FOMO er at slette Instagram (ja, det lyder skræmmende, I know). Hvis du ikke ser andre mennesker, der hygger sig i solen, så føler du nemlig ikke selv, at du misser noget. Og så kan du bare ligge derhjemme i sofaen og slappe af (hvis det er det, du har lyst til), uden at din dårlige samvittighed og ubehagelige følelse af FOMO kommer snigende. 

Faktisk kan det sammenlignes lidt med at slå op med en ekskæreste. Hvis du sletter alle billederne af personen (ja, også det hvor I ser så søde ud på ferien i Italien) og generelt lige få ryddet lejligheden for ting der minder dig om personen (som for eksempel den skål I lavede sammen til et keramikkursus), så vil du meget hurtigere glemme forholdet, og finde ro i det, du laver lige nu. Og ikke længes efter alt det, du måske går glip af. 

Idas indsigter

Ida er studentermedhjælper på Woman.dk. Til dagligt læser hun Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation på CBS. Hun bor på et af de mest festglade kollegier i København, og er altid klar på en social begivenhed. Når ikke hun læser til eksamen eller hænger ud på kollegiet, er hendes guilty pleasure er at se tre måneder gamle Tiktok-videoer på insta...