Er det for kedeligt at rejse det samme sted hen hvert år?

© Privatfoto

For to uger siden kom jeg hjem fra en skøn rejse sammen med min mor. Vi havde været på Mallorca. Faktisk var vi på det præcis samme hotel som forrige år, hvor vi også havde valgt at besøge øen. 

Denne gang var der altså ikke det der “spændingsmoment”, hvor vi ankommer til hotellet med spørgsmål som: “Gad vide, hvordan værelset ser ud?”, “Er der mon gode restauranter i nærheden?” og “Får vi god udsigt?”. For helt ærligt, det er da lidt spændende, når du får nøglen til værelset, låser op og ser, hvor du skal bo i en hel uge.

En gentagelse af forrige ferie?

I stedet vidste vi præcis, hvordan hotellet så ud, hvad vi kunne vælge til morgenmad, og hvor de bedste restauranter lå (vi havde endda fundet en lokal, mallorcansk restaurant, som vi forrige år spiste på fem ud af syv dage – den var SÅ god og hyggelig!).

Det er første gang, jeg har rejst et sted hen, hvor jeg har været før, og jeg var lidt spændt på, om jeg ville vende hjem med følelsen af, at det egentlig bare var en gentagelse af forrige ferie.

Det skete heldigvis ikke. Eftersom vi vidste, hvor vi kunne finde et supermarked, og hvor vi kunne spise god aftensmad (ja, vi besøgte den lokale restaurant FLERE gange igen dette år) skulle vi ikke bruge tid på at vandre rundt i sommervarmen med cravings efter sodavand, når vi ikke kunne finde et supermarked, og vi skulle ikke igennem to-tre halvdårlige og alt for turistede restauranter, før vi fandt et sted med virkelig lækker mad.

Jeg har altid været skeptisk, når andre besøger det samme sted hvert år

Derudover var ferien på ingen måde en gentagelse af den, vi var afsted på sidste år. Da vi ankom til hotellet, blev vi mødt af den søde receptionist, som sagtens kunne huske os fra forrige år, vi cyklede 80 kilometer på Mallorcas smukke kyst en dag, og vi fandt små, hyggelige strande, som de lokale fra øen besøger – alt sammen noget, vi ikke havde gjort forrige år.

Det har sin charme at vende tilbage til feriestedet

Jeg har altid været en smule skeptisk, når andre har fortalt, at de hvert år trofast besøger den samme campingplads eller det samme hotel, som de har gjort i otte år. Jeg har før tænkt, at det da må være kedeligt at opleve det samme hvert… eneste… år. Jeg har godt nok kun prøvet at vende tilbage til det samme hotel to år i træk, men nu forstår jeg, hvorfor det har sin charme, og hvis du er glad og tilfreds med det feriested, du har besøgt, er det da værd at prøve at booke en flybillet dertil igen en anden god gang. Det var i hvert fald en succes for mig!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.