“Er det for meget at fejre sin årsdag HVERT år?”

I år fejrede vi endda årsdag to gange! På dagen var vi nemlig inde og se fodbold, (som vi begge er vilde med).
I år fejrede vi endda årsdag to gange! På dagen var vi nemlig inde og se fodbold, (som vi begge er vilde med). © Privatfoto

Da jeg tilbage i 2014 mødte min kæreste, gik tingene meget stærkt. Vi var sammen uafbrudt hen over sommeren, og efter godt og vel tre uger besluttede vi os for at putte et label på vores forhold.

Vi kunne i og for sig godt have fortsat, som vi gjorde, uden decideret at kalde os kærester, men det var bare nemmere, når folk spurgte, ‘hvem det nu var, at jeg sms’ede hele tiden’, at jeg så bare kunne svare ‘jamen det er min kæreste’.

Derfor tog vi ‘snakken’ og besluttede os for, at det var altså det, vi var. Kærester. Den dag blev tilfældigvis 12. august – og det har vi fejret på årsdagen lige siden.

Du behøver ikke at sætte en dato på forholdet

Det at fejre årsdagen for, hvornår man fandt sammen med sin soulmate, er langtfra en selvfølge. Ja, faktisk kender jeg rigtig mange, der ikke engang har en præcis dato for, hvornår de blev kærester med deres partner.

En af mine bedste veninder har været sammen med sin kæreste i lige så lang tid, som jeg har været sammen med min. Eller, sådan cirka. For de har aldrig rigtig gået op i, hvornår de præcist blev kærester, og af samme årsag fejrer de det heller ikke årligt.

Det elsker de jo bestemt ikke hinanden mindre af. De følte bare aldrig et behov for at sætte en dato på deres forhold. For nogle bliver det med årsdagen først en ting, når de bliver gift og derfor har en præcis dato for, hvornår de sagde ‘ja’ til hinanden – for andre er det bare ikke noget, som har så stor betydning.

Vi fejrer vores årsdag, fordi vi synes det er hyggeligt

Min kæreste og jeg var det typiske, sukkersøde par, der i starten af forholdet gik rigtig meget op i månedsdage, halvårsdage og hvad der nu ellers var af dage, vi kunne fejre sammen.

Med årene er det dog trappet væsentlig ned, og månedsdagene blev kun til halvårsdage, og halvårsdage blev kun til årsdage. Og det synes jeg nu er meget passende. (Det andet blev både for meget og for dyrt i længden for os.)

Men fælles for alle vores markeringer af vores parforhold var, at vi gjorde det, fordi vi synes det var hammerhyggeligt. Det var en anledning til at gøre lidt ekstra ud af en normal hverdagsaften.

Vi har aldrig været supergode til at gå på spontane dates med hinanden, (til gengæld er vi rigtig gode til at hygge med serier og snolder på sofaen), og derfor nyder vi ekstra meget, når vi får en anden form for kvalitetstid, end den vi har dagligt.

Det er heldigvis helt op til dig selv

… om du vil planlægge en hel dag dedikeret til din kæreste og købe gaver i dyre domme, eller om I foretrækker at fejre jeres kærlighed lidt mindre højtideligt (og måske slet ikke gøre noget særligt ud af én bestemt dag).

Hvis I er gode til at vise hinanden i det daglige, hvor stor pris i sætter på hinanden, så behøver I jo i virkeligheden slet ikke én bestemt dag at vise det på? Og hvis I alligevel skulle have lyst til det, så gå all-in og fejr hinanden hver dag hele året – plus på den helt særlige dag.

Jeg ved i hvert fald, at min kæreste og jeg igen til næste år vil være at finde i fint tøj, på en god restaurant og måske med en lille gave i tasken. 

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem