“Er din kæreste også vild med fodbold? Så kan du nok imponere ham sådan her...”

Freyja fra redaktionen og hendes kæreste på vej til fodbold
© Privatfoto

Jeg er vild med at være en uafhængig og selvstændig kvinde – og det er da også en ting, som jeg gerne opfordre andre kvinder til at tage del af. Ja, jeg er endda født på kvindernes internationale kampdag, for at det ikke skal være løgn.

Selvom jeg bor sammen med min kæreste, som jeg har været sammen med i syv år, så har jeg stadig mine egne interesser, som fylder en del i mit liv. Og jeg synes, det er vigtigt, at vi bliver ved med at have hver vores personlige hobbyer, så vi også holder fast i vores egen identitet, selvom vi har et fast og seriøst forhold.

Tag ham med storm

Men når det så er sagt, så finder jeg det nok lige så vigtigt, at vi også engagerer os i nogle af hinandens interesser. Jeg tror på, at det styrker os som par, men også at det gør os til mere åbne, tålmodige og tolerante mennesker helt generelt.

Og derfor har jeg aktivt valgt at engagere mig i hans interesse for fodbold… Altså, bare en gang imellem! Og det viser sig faktisk, at jeg formår at tage ham med storm og imponere ham med min viden og mit engagement gang på gang – og det kan du altså også gøre, hvis din kæreste elsker fodbold! (Hvis du selvfølgelig ikke allerede rocker som fodboldkæreste).

Fra en fodbold-kæreste til en anden. Her kommer min to minutters guide til at tage din kæreste med storm:

1. Stil de rigtige spørgsmål – på det rigtige tidspunkt

Første skridt er selvfølgelig at se en kamp med ham. Men det i sig selv kan nok tage modet fra de fleste – præcis ligesom det gør for mig, der ikke bliver synderligt stimuleret af at se 22 mænd løbe rundt efter en bold på en græsplæne. Derfor kan du virkelig hjælpe dig selv – og tage pusten fra ham ved at stille de helt rigtige spørgsmål undervejs.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvornår du stiller dem – det har jeg måtte lære på den hårde måde. For han bliver højst sandsynligt det absolut modsatte af imponeret, hvis du spørger ind til et eller andet mærkeligt om modstanderens målmands shorts, hvis hans yndlingshold lige er kommet bagud med to mål… Så dét du skal gøre er:

  • Giv lige yndlingsholdet en googlesøgning: Hvilket land kommer topscoreren fra, og hvad blev han solgt for, da hans nuværende hold købte ham? Spørg ind til netop dén spiller, og imponér ham så med din viden, hvis han ikke kan svare på dine gode spørgsmål.

  • Tænk over hvornår det giver mening at udspørge ham! For du må altså under ingen omstændigheder stille et spørgsmål, når der er liiiige ved at blive scoret. Vent gerne til umiddelbart efter en scoring – gerne hvis det var “hans hold”, der scorede – så vil han helt sikkert gerne spørges, om ikke hans hold også vandt mesterskabet sidste år? Jeg lover dig, det virker.

Og når kampen er begivenhedsløs og lidt kedelig (det synes han måske også, at den er), så fyrer du bare løs med spørgsmål! Min erfaring er, at han om ikke andet vil blive taknemmelig for, at du i det hele taget bare sidder der ved siden af ham og udviser interesse for det, han brænder (allermest) for.

2. Tag med ham på stadion

Næste skridt, hvis du vil vise ham endnu mere dedikation, er, at du kan tage med ham ind og se en kamp. Det er altså slet ikke så slemt, som jeg selv gik og bildte mig ind. Bevares, du behøver ikke tage med ham hver weekend, men en enkelt gang om året er faktisk helt okay (det er, hvad det kan blive til for mit vedkommende).

Der er altså en helt særlig stemning på stadion – især hvis det er et af de store, og det tilnærmelsesvist er fyldt helt op. Sådan en stemning finder du ikke så mange andre steder. Det skal opleves (siger hende som ellers altid har modsat sig at blive slæbt med).

Jeg havde endda min bedste veninde med en gang. Og det var helt skørt og vildt sjovt at tilbringe et par timer sammen med hende og vores kærester i Parken til en landskamp. Men seriøst, husk varmt tøj, hvis det ikke ligefrem er løvfaldssommer!

3. Sats på et par kampe

Sidste skridt er, at du kan øge sin egen interesse med en lille investering. Det kan du gøre på flere måder:

  • Leg med rigtige penge. Gå med ham ned i kiosken og sats en femmer på den/de kampe I skal se. Du behøver virkelig ikke at ane en flyvende fis om fodbold – nej, du kan nærmest bare skrive nogle tilfældige resultater ned, hvis ikke du har en tydelig mavefornemmelse. Men du kan selvfølgelig også få ham til at vejlede dig. Mon ikke han bliver bare lidt stolt, hvis han kan rådgive dig med sin ekspertise?

Og ja, du kan rent faktisk nøjes med at satse en femmer. Det er nok penge, som du aldrig vil savne. Til gengæld er det en investering i både din aften og i dit parforhold – og så har du jo stadig chancen for at vinde den tilbage igen.

  • I kan også lave jeres egne små væddemål derhjemme. Vi hyggede os i hvert fald gevaldigt derhjemme under VM i sommers, da vi spillede gratis med i “Vm i 0 rigtige”. (Min kæreste vandt faktisk en del penge, mens jeg var underholdt af at gætte med i blinde på kampenes udfald).

Og det her er faktisk ret så vigtigt! For jeg lover dig, at uanset om det er Real Madrid og Barcelona, der spiller Champions League-finale, eller om det Uganda og Saudi Arabien, der spiller indledende kampe under VM, så bliver fodboldkampen ti gange så interessant for os, der egentlig i bund og grund er ligeglade, når vi har noget på spil – om det så er en femmer eller en omgang massage.

Og endnu vigtigere: Han vil helt sikkert blive blæst bagover af din indlevelse og interesse for ham og hans fodbold. Selv tak. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Freyja fortæller

Freyja Sveinsdottir Anderberg er 25 år og tidligere praktikant på Woman.dk. Hun elsker sko, og hun har lidt for mange par – især hvis du spørger hendes kæreste, som har lovet hende et walk-inn closet. Det er dog løbeskoene, hun bruger mest, når hun flere gange ugentligt løber gaderne på Amager tynde.