“Er jeg den eneste, som rammes af længsel, når julerusen har lagt sig?”

Michelle fra redaktionen ved siden af et juletræ
© Privatfoto

For dem, som er i tvivl, så elsker jeg alt, hvad der har med jul at gøre: Julekalender, julemad, julehygge, julefrokost(er), juleaften og juleferie. Det bliver et stort ja tak herfra. December er simpelthen bare den hyggeligste måned, hvis du spørger mig. Det eneste, som jeg hvert år gruer lidt for, er den følelse som rammer, når jul og nytår er veloverstået, og hverdagen igen banker på døren...

December flyver afsted

Lige fra 1. december (og for mit vedkommende fra 1. november) begynder vi at glæde os til jul – og forberede os for den sags skyld. December flyver hvert år afsted i hastig fart, og inden vi ser os om, er julegaveræs, julefrokoster og juleferie erstattet med et nyt år og hverdagens rutiner. Og det er jo ikke, fordi det er en skidt ting, men jeg synes alligevel bare, at det hele går en smule (for) stærkt. Jeg har i hvert fald svært ved at følge med. 

Den julerus, som er så behagelig, og som bringer så mange gode ting med sig, forsvinder brat, når kalenderen siger januar, og hverdagen begynder igen. Julen og nytåret går så stærkt, at jeg næsten ikke kan forholde mig til, at det allerede er overstået. Og nu lyder jeg måske som en lidt for entusiastisk juleelsker, og det er jeg måske også – men helt ærligt, er jeg den eneste, som rammes af længsel, når julerusen har lagt sig? 

Når krisen rammer

Krisen rammer i starten af januar. For hvad skal der ske nu, hvor alle festlighederne er overstået? Alt det, som jeg havde glædet mig til i et helt år, har fundet sted, uden at jeg for alvor har nået at lægge mærke til det. Sådan føles det i hvert fald. Og det kolde og grå vejr, som raser udenfor, er altså bare knapt så hyggeligt i januar, som det var i december. Åh, kunne det ikke bare snart blive december igen?! 

Indrømmet, nu skal jeg selvfølgelig heller ikke gøre det værre, end det er. For så slemt er det jo i virkeligheden ikke. Og det er måske også lidt voldsomt at kalde det for en decideret krise. For det er det jo ikke. Men mit budskab er bare, at jeg synes, det er lidt vildt at tænke på, at alt det vi har bygget op, forberedt os på og glædet os til i løbet af de sidste par måneder med ét bliver fortid. Hvorfor går tiden så stærkt, at vi knapt nok kan nå at nyde den? Det er ærgerligt, hvis du spørger mig. Men måske er det også bare et tegn på, at vi har det godt. Jeg ved det ikke. Men jeg ved i hvert fald, at jeg allerede glæder mig til, at det bliver jul igen. Og indtil det sker, vil jeg selvfølgelig nyde alle de andre dejlige ting, som det nye år har at byde på. For det er jo i sandhed også godt. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Michelles meddelelser

Michelle er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er kæmpe fan af bland selv slik – og går ikke så højt op i om hun spiser det i weekender eller hverdage. Hun er også helt pjattet med julen og tæller hvert år ned til december, hvor hun går all in på nisser, pebbernødder og julekalendre.