Fra studerende til fuldtidsansat: Farvel til de 3 måneders sommerferie

© Privatfoto

Det er ikke længe siden, at jeg kastede mig ud i “voksenlivet” med et vaskeægte, rigtigt fuldtidsjob. Og jeg elsker det! Skiftet fra studerende til fuldtidsarbejdende var dog på mange måder udfordrende, og det har jeg tænkt mig at skrive lidt om som en serie her på Woman-redaktionens blog. Måske du allerede har taget springet og selv har et godt råd til at tackle livet som fuldtidsarbejdende? Eller måske kan du bruge det som en slags forberedelse, hvis du selv snart skal afslutte din tid på skolebænken? 

Skiftet fra studerende til fuldtidsansat

Økonomisk skulle jeg pludselig til at betale pendlerkort i stedet for ungdomskort (til jer, der ikke er pendlere: der ER forskel på disse to kort. Faktisk over 700 kroner om måneden). Der var ikke længere et gratis medlemskab i fagforeningen til mig, og jeg tjente pludselig for meget til at få boligstøtte.

Socialt var der ikke længere tid til at ses med veninderne til brunch inden en forelæsning og være længe oppe for at se tv med kæresten. Med et fuldtidsarbejde erfarede jeg også hurtigt, at weekenderne helt klart skulle bruges på afslapning frem for Små Sure-shots i byen (ej, ikke altid… Men det tager vi på et andet tidspunkt!)

Sommerferien nærmer sig

Det, jeg egentlig gerne ville skrive et par tanker ned om i første omgang, er sommerferien, som nærmer sig (med lidt for hurtige) skridt. Ja, det er sådan noget, jeg pludselig synes, fordi jeg nu har en masse ting, jeg skal klare på arbejdet, før jeg stikker af til Mallorca…

En af de største omvæltninger fra at gå fra studerende til fuldtidsansat er – for mit vedkommende – helt klart, at jeg ikke længere har tre måneders sommerferie! Ja, det lyder helt vildt, nu hvor jeg får det skrevet ned. Havde jeg virkelig SÅ lang en sommerferie? I hvert fald fik jeg på universitetet læseferie i slutningen af maj. Her stod den selvfølgelig på eksamensforberedelse, men bare det at kunne sove længere og læse til eksamen i solen, var da virkelig en frihed. Når mine eksamener var afsluttet i starten af juni, havde jeg sommerferie helt til… september!

I år vil jeg nyde min sommerferie

Nu har jeg så for første gang et fuldtidsjob, og de tre måneder er kortet ned til tre uger. Det er jo ikke, fordi tre uger på nogen måde er kort tid, og det bekræfter mig egentlig bare i, hvor vildt det er, at jeg havde SÅ lang en sommerferie som studerende! I år vil jeg (måske for første gang) virkelig nyde, at jeg har et par uger, hvor jeg skal helt ned i gear. Og til alle mine veninder, som stadig studerer: NYD jeres lange sommerferie!

via GIPHY

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Rie reflekterer

Rie Kirkebjerg er redaktør på Woman.dk. Lige nu har hun byttet arbejdet ud med bleskift, for hun er nemlig på barsel med sin første barn.