"Hjælp, jeg får smerte og svien i mit underliv, når vi har sex"

Vaginasmerter
© iStock

Kære Theresa Johanne,

Jeg har en fantastisk dejlig kæreste. Vi har været sammen i et halvt år, og han behandler mig så godt, som man kan forestille sig.

Vi havde dejlig sex i de første tre til fire måneder af vores forhold, men desværre er det gået ned af bakke på det sidste.

Jeg får spændinger/smerter og svien i mit underliv, når vi har sex, og har det længe efterfølgende.

Jeg har været hos lægen fire gange inden for det sidste halve år – ingen kønssygdomme, men jeg har myoser og har haft en underlivsbetændelse, som jeg ikke har mere. Jeg har førhen haft kronisk blærebetændelse i fem år og er meget bevidst om mit underliv. Jeg kan ikke lide at have noget oppe i mig, som ikke er en pik, ergo noget unaturligt.

Jeg mistænker, at det alt sammen er psykisk.

Så derfor mit spørgsmål – Har du nogen erfaring med dette, og hvad man kan gøre?

Jeg takker på forhånd for din tid, og håber, at du også har tid til at svare mig :)

Med venlig hilsen Mille

 

Kære Mille.

Tak for dit brev. Jeg har ikke selv erfaringer med dette, men kender et par stykker som har. Jeg tror på at de fleste ting, som giver os fysiske smerter, bunder i vores psyke og følelser. Jeg tror på, at vi for eksempel ved at undertrykke følelser som vrede, angst eller sorg, vil kunne forårsage sygdomme og smerter i kroppen. Så ja, jeg vil give dig ret i, at din situation sikkert bunder i noget psykisk.

Vaginaen er et meget følsomt og sårbart sted, og det er utroligt, at vi ikke snakker om vores vaginaer med mere kærlighed og omsorg end vi gør. Det er gennem vaginaen, at liv bliver skabt og liv kommer ud. Derfor giver det også god mening, at der i skeden ligger rigtig mange følelser. Kvinder som er blevet seksuelt misbrugt eller som har fået overtrådt deres seksuelle grænser, har ofte voldsomme smerter i eller problemer med underlivet. Psykiske og følelsesmæssige traumaer har det med at sætte sig i vores *Yoni*, som er sanskrit for vagina og betyder "et helligt sted" – og i dette hellige sted lægger traumerne sig til rette, for eksempel i form af myoser. Jeg kender ikke til din seksuelle historie, og jeg siger ikke, at du er blevet seksuelt misbrugt. Men uanset om vi er klar over det eller ej, så er vores vagina en hellig del af kroppen, og det er derfor vigtigt, at vi tager os af hende.

Derfor synes jeg du burde overveje, at få din en yonimassage ... Hvis vi har myoser i nakken, får vi en massage. Har vi smerter i lænden, føles det frigivende at blive masseret. Hvorfor skulle det være anderledes med vores underliv? Burde det ikke også blive masseret engang imellem, smerter eller ej?

En yonimassage er en tantrisk behandlingsform, hvor du som klient, typisk får en to-tre timers intim massage. Man starter som oftest med at få hele kroppen masseret godt igennem, indtil man slapper heeeeeeelt af. Dernæst vil behandler langsomt bevæge sig ned mod din yoni. Der bliver ikke rørt ved klitoris, og denne behandlingsmetode handler ikke om, at "get you off", den handler om at åbne dig op og nedbryde eventuelle psykiske og følelsesmæssige traumer. Jeg ved, at det måske lyder meget grænseoverskridende, men jeg har selv fået et par stykker, og vil helt klart anbefale det!

Ingen yonimassager er ens, og kvinders reaktion på massagen er også meget forskellig. Nogle bryder sammen i gråd, nogle skriger i undertrykt vrede, mens andre får vilde kropsorgasmer – det kommer helt an på, hvad der ligger derinde og dulmer.

Jeg kender mange gode tantrabehandlere her i Danmark, og vil personligt gerne anbefale dig et par stykker, hvis du har brug for det. Ellers kan du jo google dig lidt frem og tilbage.

Din yoni har brug for dig lige nu, og du har brug for hende – jeg ønsker dig held og lykke med dine behandlinger, og håber inderligt på, at du følger op på mit råd, når du er klar til det.

Varme kram fra Theresa.

P.s. Tøv ikke med at kontakte mig privat med yderligere spørgsmål eller tanker.

Husk, at du også kan få svar på dine egne spørgmål om sex, parforhold og meget mere i Sexbrevkassen. Send dit spørgsmål til [email protected]

sss
Sexbrevkasse

Jeg hedder Theresa Johanne Kirkby og er en ung og frisindet sexolog, hvis passion for åbenhed gør mig i stand til at nedbryde sociale og seksuelle tabuer. Til daglig læser jeg til kropsterapeut ved siden af mit arbejde som sexolog/terapeut.

Her i sexbrevkassen deler jeg gode råd og tips i form af ekspertviden såvel som personlige erfaringer og besvarer bedst muligt dine spørgsmål vedrørende sex, kærlighed og intimitet. Jeg er ikke bange for at snakke højt og dele af egne seksuelle erfaringer og følelser, så forvent et ærligt og jordnært svar – et svar, som vi alle kan forstå.

Det er ikke længere muligt at indsende spørgsmål til Sexbrevkassen, men har du lyst til at vide mere om mig eller mit arbejde, er du velkommen til at kontakte mig på min hjemmeside www.Theresajohanne.com eller på min Facebook.

 

Læs mere fra samme kategori