“Hun er den familie, jeg selv har valgt – men vi er faktisk blevet tættere end det”

Freyja fra redaktionen og hendes bedste veninde
© Privatfoto

Min allerbedste veninde og jeg har kendt hinanden siden vi var 15 år. I mange år var det bare os, og der var ingen kærester i billedet. Så hun var selvfølgelig altid den første, jeg gik til, og jeg fortalte hende virkelig alt – som i ALT. Jeg har altid været meget ærlig over for mine gode veninder, men hun har ligesom bare altid fået den hudløst ærlige, rå og upolerede version. Men der er noget, der har forandret sig en smule de seneste par år. Og det skal jeg nok komme til lige om lidt.

Hun synes, at jeg er hysterisk, og jeg synes, at hun er skrupskør

Min bedste veninde og jeg er meget ens på mange punkter, selvom vi også er vidt forskellige, når det kommer til andre ting. Og det er lige sådan, vi kan lide det. Nogle gange griner vi af hinandens forskelligheder. For hun synes med garanti, at jeg er hysterisk, når jeg har proteinpulver med i tasken og absolut skal lave mavebøjninger på hotelværelset, når vi er på weekend-shoppetur til Berlin. Og jeg synes, at hun er skrupskør, når hun får øje på nullermænd i hjørnerne, som almindelige mennesker altså slet ikke kan se. Men hun er fantastisk. Hun var der for mig, da jeg mistede, og hun var der for mig, da jeg oplevede den store kærlighed.

Nu har vi også rejst en del sammen, så vi har naturligvis et hav af oplevelser og minder i vores fælles rygsæk. Og dem kan vi altid tage op og grine af på en kedelig, grå november-onsdag. Og det er netop det, der gør vores rejser så værdifulde: at vi kan gennemleve dem igen og igen. Men der er altså også blevet stoppet noget nyt ned i den fælles rygsæk. Noget som kan udfordre vores hudløse ærlighed en anelse.  

Vi deler mere end minder

Så vi deler mange ting. Udover oplevelser og minder deler vi også mange holdninger og meninger. Vi har taget (tilnærmelsesvis) den samme uddannelse, og det er ikke usandsynligt, at vi også deler tøj og sko til tider. Og så deler vi jo et hav af erfaringer, gode som dårlige, lærerige og pinlige, alle dem vi er stolte af, og dem som vi helst gerne vil glemme. Vi deler sladder og hemmeligheder – og mange store grin. Og nu deler vi også svigerfamilie.

Ja, du læste rigtigt. Vores kærester er brødre. Så nu er vi ikke længere “kun” den familie, vi selv har valgt. Vi deler faktisk familie nu. 

Surrealistisk familiemiddag

Det er altså ret specielt at sidde til middag med min kærestes familie, som jeg har været en del af i syv år nu – og så sidder hun der pludselig også. Det er skørt men sjovt! Og det er noget, som jeg aldrig i min vildeste fantasi havde forestillet mig skulle ske. Men her sidder vi. Selvom det føles ret godt, at vi også kan dele svigermekanikkens familiekommensammener, at vi kan tage på dobbelt dates, og at hun højest sandsynligt skal være mine børns tante, så har det altså også en betydning for, hvor ærligt vi kan tale om vores respektive forhold. 

For jeg kan mærke, at nu hvor vores kærester er brødre, så er der altså nogle ting, som det ligesom bare ikke er heeelt okay at tale om. Mest af alt er det selvfølgelig af hensyn til vores kærester. Men det er også noget, som jeg gerne vil undvære at dele med hende, nu når vi skal dele resten af livet sammen. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Freyja fortæller

Freyja Sveinsdottir Anderberg er 25 år og tidligere praktikant på Woman.dk. Hun elsker sko, og hun har lidt for mange par – især hvis du spørger hendes kæreste, som har lovet hende et walk-inn closet. Det er dog løbeskoene, hun bruger mest, når hun flere gange ugentligt løber gaderne på Amager tynde.