“Hvis jeg er i tvivl om det mindste, så får mor et kald – hun ved trods alt bedst”

© Privatfoto

Det er meget muligt, at jeg har rundet de 25, har boet ude i mere end seks år og befinder mig i et ret etableret parforhold, hvor der planlægges mad for en uge ad gangen og købes stort ind hver søndag.

Men det hænder ofte (okay, dagligt), at jeg lige giver min mor et kald – hvis ikke for underholdningens skyld, så fordi der lige er et eller andet, jeg skal spørge hende om. Og rigtig ofte handler det om madlavning.

Hvem behøver Google…

… Når man lige så godt kan ringe til sin mor for at få svaret på, hvor mange æg der nu kræves til en stor portion frikadeller. Google kommer jo op med syvhundrede forskellige svar. Mor kommer med ét – og så er det endda det bedste.

Og jo, efter at have ringet hende op HVER gang, der har været frikadeller på menuen de sidste seks år, så burde jeg måske have fanget opskriften. Men jeg skal være ærlig at sige, at det ryger lige så hurtigt ud, som det kommer ind. Det er, som om min mor lidt bare styrer processen gennem telefonen, uden at jeg egentlig når at registrere, hvad der sker. Men hey, resultatet er godt. Hver gang!

Det er ikke kun under madlavningen

Selvom det klart oftest er i køkkenet, at jeg bønfalder min mor om hjælp (hvilket utvivlsomt også hænger sammen med, at jeg ikke just kan kalde mig Masterchef), så gælder det også i mange andre situationer.

“Hvad får svedlugten til at forsvinde fra træningstøjet?”, “hvordan fjerner jeg en ketchup-plet?”, “hvor ligger Aabenraa?”, “hvor køber jeg jord til mine planter”, “hvem var Holger Danske egentlig?” – og jeg kunne blive ved…

Det mest imponerende er, at hun sku kan svare mig på (næsten) alt! Hvor hun ved det fra – eller om hun bare sidder og Googler imens – skal jeg ikke kunne sige. Men jeg lapper alt, hvad hun siger, i mig.

Så tak, mor – for at være min helt egen personlige Google.  

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem