“Hvordan tackler jeg et mislykket frisørbesøg?”

Michelle fra redaktionen
© Privatfoto

For ikke særlig længe siden oplevede jeg noget, jeg selv synes var virkelig grufuldt og ubehageligt. I det øjeblik det skete, føltes det faktisk, som om det var noget af det værste, der overhovedet kunne ske for mig. Jeg ved godt, at jeg helt sikkert ikke er den eneste kvinde, som har prøvet at gå grædefærdig og ulykkelig hjem fra frisøren med en mislykket frisure – men det gjorde altså ikke oplevelsen mindre slem...

Den korte version af historien er, at jeg havde bestilt en tid hos en frisør, som skulle farve lyse striber i mit (i forvejen) blonde hår. I stedet for de gyldne lokker som jeg havde forestillet mig, at jeg skulle gå hjem med, gik jeg ud af salonen med gråt og mørkebrunt hår (og meget våde øjne!). Selvom min nye hårfarve ikke var grim, var den bare overhovedet ikke mig – og den var slet ikke, hvad jeg havde bedt om (og betalt i dyre domme for...) 

Hvordan fortæller jeg min frisør, at jeg er utilfreds?

Den dag, jeg forlod salonen med gråt hår og våde øjne, cyklede jeg direkte hjem, brød ud i gråd og ringede til min mor. Som den omsorgsfulde kvinde min mor er, mindede hun mig selvfølgelig om, at jeg ikke er den eneste i verden, som har prøvet en mislykket tur hos frisøren – og at min frisure slet ikke var så slem, som jeg selv gav udtryk for. 

Min mor og jeg blev enige om, at jeg var nødt til at være ærlig over for min frisør og fortælle hende, at jeg var virkelig ked af min nye frisure. Men hvordan skulle jeg så fortælle det? Hvordan siger jeg til en anden kvinde, at jeg ikke kan lide det, hun har lavet? For mig var det virkelig svært at finde ud af, fordi jeg var bange for at gøre frisøren ked af det – på trods af at jeg selv var den, som var allermest ked af det...

Hvis du selv har prøvet at gå utilfreds ud af frisørens dør, så ved du helt sikkert, hvordan jeg havde det. Jeg følte en form for smerte, som jeg ikke har følt før – for som kvinde betyder frisuren bare helt vildt meget – i hvert fald for mig. Derfor kunne jeg slet ikke tænke på andet... Selvom jeg virkelig prøvede. 

Jeg har lovet mig selv at være ærlig

Selvom det var utrolig grænseoverskridende for mig at få det sagt, så føltes det bare SÅ godt, da jeg havde taget mig mod til at gøre det. Min frisør tog det pænt og gav mig straks en ny tid. Det næste jeg bekymrede mig om, var, om det mon ville blive vildt akavet at sidde i hendes frisørstol igen – men den bekymring var heldigvis unødvendig. Og det fik mig til at tænke på, at de fleste frisører jo sikkert har oplevet det før – og i virkeligheden vil de nok hellere have, at du fortæller, hvis du ikke er tilfreds, i stedet for at du går ulykkelig rundt med en mislykket frisure. Det tror jeg i hvert fald. 

Skulle det ske igen, (og det skal det forhåbentlig ikke!) at jeg er ulykkelig efter et frisørbesøg, så har jeg lovet mig selv at være ærlig over for frisøren med det samme – for jeg er overbevist om, at det gør situationen bedre for både hende og jeg!

Historien ender lykkeligt

Der er heldigvis ikke noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget. Selvom jeg i øjeblikket efter mit mislykkede frisørbesøg ikke mente, at der kunne ske noget værre, så har jeg fået to positive ting ud af oplevelsen. For det første har jeg lært, at det er helt okay, at jeg siger min ærlige mening – og det gælder for den sags skyld også i alle andre situationer. Og for det andet har jeg nedskrevet fem faser, du skal igennem efter et mislykket frisørbesøg – til påmindelse om, at vi er mange kvinder, som har prøvet det – og overlevet det! 

Og så endte historien forresten lykkeligt. Jeg render nu glad og tilfreds rundt med de gyldne lokker, som jeg ønskede mig i første omgang. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Michelles meddelelser

Michelle er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er kæmpe fan af bland selv slik – og går ikke så højt op i om hun spiser det i weekender eller hverdage. Hun er også helt pjattet med julen og tæller hvert år ned til december, hvor hun går all in på nisser, pebbernødder og julekalendre.