“Hvorfor det er vigtigt at kende dit kærlighedssprog”

© Privatfoto

Har du nogensinde hørt om bogen Kærlighedens 5 sprog? En af mine veninder fortalte mig om den for noget tid siden og bare ud fra titlen, vidste jeg, at den var super cheesy – jeg elskede det allerede. Jo mere jeg hørte, jo større blev min interesse. Bogen er skrevet af den internationalt respekterede forfatter Gary Chapman, og bogens teori er, at alle mennesker har et kærlighedssprog, som de har brug for til at føle sig elsket, og et kærlighedssprog de bruger til at give kærlighed. Jeg tænkte, at vi brugte det samme kærlighedssprog til begge dele, men det gør de fleste åbenbart ikke! 

De 5 kærlighedssprog

De 5 kærlighedssprog er:

  • Anerkendende ord
  • Tid til hinanden
  • At modtage gaver 
  • Tjenester 
  • Fysisk berøring 

Jeg må indrømme, at de alle lyder super gode, men alligevel var det interessant at finde ud af, hvilket kærlighedssprog jeg havde brug for og gav. 

Mit kærlighedssprog 

Jeg kom til den konklusion, at jeg havde ikke bare ét, men to kærligshedssprog (som jo må være en fordel for min kæreste, da der så er flere ting, han kan gøre for at få mig til at føle mig elsket – tror jeg?) Jeg havde brug for både “tid til hinanden” og “fysisk berøring” til at føle mig elsket. Jeg føler mig sikker og holdt af, når min partner bruger tid med mig og krammer mig, holder mig i hånden og så videre. Tjenester og gaver er da altid skønt at modtage, men de får mig ikke nødvendigvis til at føle mig elsket. Selv vidste jeg, at jeg viser kærlighed ved “fysisk berøring”, men jeg var nysgerrig på at vide, om det var dét kærligshedssprog, som min kæreste havde brug for. 

Min kærestes kærlighedssprog 

Så snart jeg opdagde dette fænomen, spurgte jeg min kæreste, om han ikke nok ville tage testen og finde ud af, hvilket kærlighedssprog han havde (jeg lokkede ham nok også med middag den dag). Han gjorde det, og vi fandt ud af, at han havde brug for “anerkendende ord” for at føle sig elsket (sikkert meget normalt for mænd), og at han viste det vedfysisk berøring”

Hvorfor kende det?

Okay, jeg er all for cheesy idéer, når det kommer til kærlighed, og jeg er overbevist om, at det er en fordel at kende sit og sin partners kærlighedssprog. Vi talte om, hvilket kærlighedssprog jeg havde brug for, som heldigvis var det samme, som det han gav. Og nu forstår jeg, at han har brug for, at jeg anerkender ham og roser ham, i stedet for at kram og at holde hånden kan fikse det hele, og jeg er opmærksom på at implementere det i vores dagligdag. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Helenes hjørne

Helene er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er pjattet med shopping, rejser og hendes hund Henrik. Den perfekte dag går ud på at sove så længe som muligt, skrive lækre artikler, gå rundt og hygge om sin nye lejlighed og spise ude med kæresten – helst sushi eller burger.