Hvornår er du for gammel til at holde familiefødselsdag?

© Privatfoto

Jeg er lige blevet 25. FEM-OG-TYVE. Wow for en alder, hva'? Det skal da fejres!

Jeg kan umuligt være den eneste, som synes, at der minimum én gang om året er noget, som skal fejres – og det tror jeg bestemt heller ikke, at jeg er. Ens fødselsdag er en helt særlig begivenhed, og det er ikke mindst en perfekt anledning til at samle familien til noget tiltrængt kvalitetstid.

“Behøver du at holde fødselsdag?”

I min familie har der altid været en idé om, at når du rundede de 18 år, så var det egentlig ikke så nødvendigt med en familiefødselsdag. Selvfølgelig kunne det godt blive markeret, men ikke i en sådan grad, at hele familien skulle inviteres over til boller og lagkage (jeg må hellere lige huske at sige, at jeg aldrig er blevet snydt for en fødselsdagsfejring – men det har også været, fordi jeg selv har været god til at presse på for det).

Nu er jeg så blevet voksen – ikke sådan rigtig-rigtig voksen – men voksen nok til, at jeg selv står for at holde fødselsdag. Og så får den altså hele armen! Jeg holder som regel gerne to-tre fødselsdage, hvor der hver gang bliver disket op med noget lækkert mad (som regel take-away – jeg er en elendig kok), snacks og så er der selvfølgelig pyntet med flag all over..

Det afhænger lidt af familiens størrelse

Når jeg snakker med min mor om, hvorfor jeg gerne vil holde fødselsdag, så forstår hun mig jo godt. Jeg gør det, fordi jeg alt for sjældent ser min familie og endnu sjældnere har dem samlet på én gang. Og jeg holder mere end én fødselsdag, fordi jeg ikke har haft plads til både at samle min to-delte-familie og svigerfamilie på én gang.

Men jeg forstår også godt (til dels) min mors syn på det. For det ER altså også mange fødselsdage, det kan løbe op i, hvis du har en relativt stor familie, og de alle insisterer på at holde fødselsdag. Personligt tror jeg, at jeg vil stoppe med at holde familiefødselsdag, den dag jeg får børn (okay, måske der skal mere end ét barn til at stoppe det). For jeg kan godt se, at hvis hele familien ender med at skulle til fødselsdag fire gange om året bare hos min kæreste og jeg, så kan det hurtigt løbe op i en del over all. Til den tid vil jeg måske fokusere mere på at samle hele familien til børnenes fødselsdag og så bare være de allernærmeste, når jeg selv fylder år.

I sidste ende er det jo helt op til dig selv, om du vil holde fødselsdag for familien hvert år – eller måske kun når du fylder rundt – men er din familie inviteret til 27 fødselsdage på et år, så må du også være ok med, at der måske takkes nej til din invitation. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem