Jeg blev hypnotiseret til at glemme min yndlingsserie

Hypnose Unspoil Me
© Privat foto

Du har garanteret en yndlingsserie, som du ville ønske, du kunne se igen for første gang, så du kunne opleve magien og de allerbedste jokes igen for første gang – tænk, hvis alle Chandlers oneliners var som nye for dig igen, når du så Venner?!

Det er et seriøst drømmescenarie, så da jeg ud af det blå blev tilbudt at blive hypnotiseret til at glemme min yndlingsserie, slog jeg til. Jeg indrømmer blankt, at jeg er skeptisk over for konceptet hypnose, men på den anden side havde jeg aldrig prøvet det før, og det kunne være meget sjovt at prøve.

Hypnosen er en del af et nyt koncept kaldet Unspoil Me, hvor du digitalt kan hypnotisere dig selv til at glemme dele af en serie eller simpelthen hele molevitten. Det lyder lidt som noget hokus pokus, men det er jo en meget sjov idé, så jeg kastede mig ud i det – måske fulgte du med på vores Insta-story?

Det skal lige siges, at jeg prøvede deluxe-udgaven, hvor hypnotisør Ulf Sandström troppede op på kontoret for at hypnotisere mig live, men i appen er det samme tekst, som Ulf så har indtalt, som du kan høre derhjemme.

Før hypnosen

Før Ulf var her, var jeg ærligt talt ret nervøs – selv om jeg var skeptisk, var der jo en reel chance for, at det altså virkede.

Jeg havde til at starte med valgt at skulle glemme Venner, men endte lidt i sidste øjeblik med at lave det om til How I Met Your Mother, fordi jeg også kender den ret godt, men har knap så meget imod at glemme den, som jeg ville have med Venner.

Tænk, hvis jeg nu pludseligt ikke fangede alle referencerne? Omg – det ville være en lille katastrofe. Jeg ville nærmest være nødt til at genoverveje hele min identitet, hvis jeg ikke kunne slynge Venner-jokes ud i flæng.

Selve seancen

Da Ulf var ankommet, og vi havde sat os til rette, smed Ulf lidt yogaagtig musik på, og så snakkede vi lidt om løst og fast, før han begyndte hypnosen. Det var meget chill, og det så sådan cirka præcis ud, som du forestiller dig, at hypnose ser ud: Jeg sad med lukkede øjne, mens han snakkede i en behagelig tone om alt lige fra skak, en kejser, trappetrin, træer og årstider… Så vi kom vidt omkring.

Da jeg ‘vågnede’, var jeg sådan set bare lidt træt, fordi jeg havde fokuseret meget intenst på mine øjenlåg i 20 minutter, men ellers kunne jeg ikke rigtigt mærke noget. Jeg fik at vide, at jeg gerne skulle sove på det, og så ville hjernen selv sortere det hele på plads, så jeg ville glemme serien – eller dele af den.

Virkede det?

Jeg prøvede at se serien dagen efter, men så vidt jeg kunne vurdere, var der altså ikke rigtigt nogen forskel – jeg kunne huske alle karaktererne, den pige, Ted datede i det pågældende afsnit, og Barneys famøse “Legen... Wait for it... dary!”.

Det skal siges, at det vist ikke er alle, der er lige modtagelige over for hypnose, så måske er jeg bare ikke én af dem. Hvis du gerne selv vil prøve, om det virker på dig, kan du jo altid prøve selvhypnose via Unspoil Me-sitet – måske er du en af de heldige? Det kunne ærligt talt være meget smart, hvis nogen for eksempel spoiler den sidste sæson af Game of Thrones for dig, og du så bare kunne glemme spoileren igen. Pretty sweet!

Sarah skribler

Sarah Lyster Nielsen er 25 år og tidligere digital journalist på Woman. Sarah bor på Vesterbro, er nyligt uddannet cand.mag. samt i et lykkeligt forhold med Netflix. Hun er svært glad for Harry Potter, Disney og læbestift - og så er hun overraskende god til limbo.