“Jeg bliver forvandlet til noget, der minder om et monster, når jeg er meget sulten”

Michelle fra redaktionen spiser
Er der andre end mig, som bliver hangry?© Privatfoto

Husker du den Snickers-reklame, som blev sendt i fjernsynet for et par år siden? Ham den sultne fyr på bagsædet af bilen, som blev forvandlet til en diva, når han var sulten, og som først blev sig selv igen, da han fik en chokoladebar, er mig. Jeps, jeg kan relatere så meget til hans forvandling fra en rar fyr til noget, der minder om et monster, så meget, at det faktisk er en smule skræmmende. 

Det kritiske tidspunkt 

Så vidt jeg husker, har jeg ikke altid været ligesom fyren i reklamen. Det er nærmere, som om min tendens til at blive hangry er opstået med alderen. Og især de seneste år har jeg for alvor lagt mærke til den dårlige vane. For helt ærligt, så er det jo en vanvittigt dårlig vane, som jeg ville have godt af at slippe af med. I hvert fald hvis du spørger min kæreste...

De dumme situationer, hvor jeg bliver hangry, opstår om eftermiddagen på det kritiske tidspunkt, hvor det stadig føles, som om der er længe til aftensmaden – men alligevel ikke længe nok til at jeg kan spise noget, uden at det går ud over min appetit til aftensmaden. Ja, det er et luksusproblem. Jeg ved det godt. Men ikke desto mindre er det altså et problem, for når jeg rammer det kritiske tidspunkt, bliver jeg helt ubevidst forvandlet til noget, der minder om et monster. Og monstret har tæt på ingen tålmodighed og lader sig irritere af små, dumme ting, som jeg under normale, mætte omstændigheder ikke ville lade mig irritere over. 

Undskyld for det jeg sagde, da jeg var sulten 

Det er især slemt, hvis min kæreste og jeg er ude at handle på det kritiske tidspunkt. Det gør nemlig kun situationen værre at befinde sig i et supermarked fyldt med mad, som jeg først kan sætte tænderne i, når jeg har stået i lang kø og betalt for det. Og så er det pludselig rigtig svært at træffe alle de valg, du er nødt til at træffe, når du handler ind. Godt nok er det ikke vigtige valg, men alligevel. Og så er situationen nok også ekstra kritisk, fordi jeg virkelig ikke er fan af at handle. Som i VIRKELIG ikke.

Når jeg så til gengæld når til det fantastiske tidspunkt, hvor jeg kan tage første bid af den snack, jeg har udvalgt mig (fordi jeg alligevel har overbevist mig selv om, at det ikke er en mulighed at vente helt indtil aftensmaden), sker der det samme, som der sker for fyren i reklamen: Jeg bliver kureret med det samme, og det føles SÅ godt!

Hvis du ikke selv er typen, som bliver hangry når sulten overtager, så synes du garanteret, at det lyder en smule fjollet. Og det gør det også – men det er altså sandt. Det utålmodige og irriterede monster forsvinder fra første bid, og pludselig kan jeg se, hvor skør min opførsel egentlig var. Af samme grund synes jeg også selv, at jeg er blevet ret god til at sige undskyld for det, jeg sagde, da jeg var sulten. Og det er vel en meget god egenskab at have. Ikke? 

Jeg arbejder på det 

Det allerbedste ville selvfølgelig være, hvis jeg helt kunne undgå at blive sur og tvær, når maven rumler. Det ville i hvert fald spare mig for mange unødige, dumme situationer. Men så let er det altså bare ikke – og der må være andre, som også render rundt med et indre monster, som af og til bryder ud, når sulten melder sig, og udsigterne til det næste måltid er lange. Er der ikke? 

Når alt det er sagt, så skal det heller ikke lyde værre, end det er. Jeg er ret tilforladelig og rar for det meste, hvis jeg selv skal sige det. Og jeg arbejder trods alt på at få bugt med monstret. 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Michelles meddelelser

Michelle er tidligere praktikant på Woman.dk. Hun er kæmpe fan af bland selv slik – og går ikke så højt op i om hun spiser det i weekender eller hverdage. Hun er også helt pjattet med julen og tæller hvert år ned til december, hvor hun går all in på nisser, pebbernødder og julekalendre.