“Jeg bruger alle mine penge på rejser – og jeg elsker det!”

Billede fra en tur til New York i efteråret 2017.
Billede fra en tur til New York i efteråret 2017.© Privatfoto

Jeg er typen, der ikke har (og aldrig har haft) en opsparing. I hvert fald ikke en, der har fået lov at stå i fred i mere end et halvt år. For sagen er den, at hver gang jeg har et relativt pænt beløb på kontoen, så investerer jeg hele molevitten i det absolut bedste jeg ved: rejser.

Det har (naturligvis) medført en helvedes masse spørgsmål og lettere bekymring fra familie og venner – men også fremmede, der ikke helt kan sætte sig ind i min situation og mine valg.

“Men bør du ikke spare op til en bolig? Bil? Kat?”

Jeg hører meget tit fra andre mennesker – særligt voksne (I ved, sådan rigtig, rigtig voksne) – om jeg ikke har lagt penge til side til fremtiden. For “Det er jo vigtigt at spare op, så du ikke skal ud at tage et lån,” siger de, og ja, det kan de da godt have en pointe i.

Det er selvfølgelig vigtigt at have sin økonomi i orden, og ja, det ville da være top surt ikke at have råd til møbler og indskud, når vi en dag skal flytte, men for mig er det et spørgsmål om prioritering – og hårdt arbejde.

Når jeg har en rejse – eller måske bare tankerne om en – i sigte, så gør jeg altid en ekstra indsats for at spare penge op. Jeg tager flere vagter på mit arbejde, hvis muligt, og sørger for at mindske mit forbrug på tøj, café latter og restaurantbesøg. På den måde får jeg skabt en god, midlertidig opsparing, som jeg så bruger på at købe en rejse, når pengene er store nok.

Jeg gør (så vidt muligt) dét, som gør mig glad

På samme måde som jeg altid sparer op til drømmerejsen, er jeg sikker på, at når jeg og min kæreste en dag får drømme om villa, vovse og Volvo, så skal det nok kunne lade sig gøre. For til den tid vil jeg prioritere anderledes og sørge for, at de penge jeg sparer op går til lige de drømme, som jeg har på det tidspunkt.

Klart, det er ikke superrealistisk at spare op til indskuddet til et boliglån på et halvt år, hvis kontoen til at starte med står på nul. Men jeg vælger at tro på, at jeg i tilpas god tid gør mig de tanker – og ellers må jeg vente med de nye drømme, til pengene er der.

For mig er det vigtigt at gøre ting, der gør mig glad. Her og nu. Og når jeg sætter så stor pris på at rejse, som jeg gør, så synes jeg, at det er meget naturligt, at det er dét mine penge hovedsageligt går til. Så længe det ikke er noget, der forgælder mig eller gør min hverdag decideret dårligere. 

Rejser er også en investering i fremtiden

Min hverdag fungerer allerbedst, hvis jeg ved, at jeg har en rejse at se frem til. For dét at rejse giver mig så stort et kick, at jeg kommer hjem med fornyet energi og motivation (som så skal reloades med en ny rejse, gerne efter maks et halvt år).

Så når jeg rejser, så er det uden tvivl en investering i min fremtid. Uden et break, nye oplevelser og kulturberigelse (ja, nu bliver det fancy), så ville jeg ikke være den samme mig med det samme positive sind og samme engagement i de ting, jeg laver. Og det tror jeg ville være skadeligt for min fremtid!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Simones skriverier

Simone er tidligere studentermedhjælper på Woman.dk. Hun er helt pjattet med fodbold og bruger mere tid på stadion end på tv-serier. Dagen er en kæmpe succes, når hendes hold vinder, og der er sushi til aftensmad – og ekstra god, når kæresten en sjælden gang i mellem køber blomster med hjem